Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava u Saboru

Vinković: Da se pare mužjaci i mužjaci, ženke i ženke, nas ne bi bilo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica gradske skupštine u Splitu i saborska zastupnica Nevenka Bečić rekla je što misli o Gay prideu u Splitu.

Nevenka Bečić izjavila je kako će se Gay pride održati na Prokurativama, no dodala je kako su Splićani davno rekli da ne žele pride u svojem gradu.

Pročitajte i ovo Povorka ponosa u Sarajevu (STR-4321/PIXSELL) - 4 stop diskriminaciji Prva Parada ponosa u BiH prošla bez incidenata: "Mora se zaustaviti homofobija" Povorka ponosa u Splitu, okupljanje (Foto: Sanja Jurišić) - 1 bez incidenata U Splitu održana deveta Povorka ponosa: ''To je ljubav, čista ljubav i treba je podržati u svemu''

'Da se njih pita, to se tu ne bi održavalo, većina građana ne podržava Gay pride', rekla je Bečić i dodala kako se ona također ne bi voljela da se ta manifestacija održava u njezinom gradu.

>> Splitski Gay Pride pod prismotrom EU!

Dodala je kako je Split slobodan grad i kako Gay pride može proći i splitskom rivom, no naglasila je kako su Splićani o tome dali svoje mišljenje.

I u Saboru je Gay pride u Splitu bio glavna tema rasprave.  Zoran Vinković iz HDSSB-a rekao je kako nikada ne bi dozvolio da se gay pride održava u Đakovu.

Vinković je podsjetio kako je u Bibliji zapisano da kada bi se mužjaci i mužjaci parili, a ženke zajedno sa ženkama, mi ovdje ne bi sjedili. 'Da sam ja gradonačelnik Splita, isto bih to zabranio. Ako im se to sviđa, mogu to raditi unutar svoja četiri zida', rekao je i komentirao terminologiju vezanu za homoseksualizam.

'Za lezbače još nemamo hrvatsku riječ', rekao je i zaključio kako bi bilo bolje razmišljati gdje zaposliti 350 000 nezaposlenih, nego promovirati nešto što je bolest i nastranost.  'Ovo je katolička, normalna zemlja, a ne zemlja pedera i istospolnih zajednica', rekao je.

Na te riječi reagirala je Jadranka Kosor, koja je Vinkovića podsjetila da je Sabor donio Zakon protiv diskriminacije i da je diskriminacija ovdje strogo zabranjena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene