Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje ministrice Pusić

Splitski Gay Pride pod prismotrom EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica Pusić je na sjednici Vlade upozorila da Bruxelles pozorno prati što se događa oko Gay Pridea.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić izvještavajući svoje ministre o mjerama koje je još potrebno ispuniti do pristupanja u EU, poručila je da je najveću pažnju potrebno posvetiti očuvanju ljudskih prava ali i neometanom održavaju spitskog Gay Pridea.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

>> HHO: Vjerujemo da su Splićani bolji od svojih gradskih vlasti

Inače, gdje će se na kraju održati povorka ponosa u Splitu, nije još poznato. Gradska uprava nastavlja svojim putem. U MUP je već krenuo zahtjev za promjenom lokacije. Iz sigurnosnih razloga, kažu telefonski. U splitskoj gradskoj upravi već je u pripremi nova odluka o lokaciji Gay Pridea. To bi umjesto Rive trebale biti prokurative i dogradonačelnik Šundov uvjeren je da grad kao vlasnik javnih površina ima pravo na zadnju riječ.

>> Human Rights Watch: Zabrana Gay Pridea na Rivi je nagrada nasilnoj zadrtosti!

 MUP se priprema za osiguravanje Rive. "Mi imamo uredno rješenje koje kaže da osiguravamo prostor od Đardina do Rive", kaže Dubravko Teur, načelnik uprave policije. Organizator kaže da grad i da hoće odluku promijeniti ne može jer su zakonski rokovi istekli. "Bit će Riva. Pozvala bi grad da malo pozornije pročita zakone", ističe Mirjana Kučer iz udruge Domine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene