Hrvatske tajne službe - SOA-a i Vojna sigurnosno-obavještajna agencija, dobile su nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, koje se održalo poslijepodne u Banskim dvorima, smjernice kako raditi u 2018. godini.

Galerija


Na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost koju su zajedno sazvali hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković, u četvrtak su prihvaćene Godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2018.

Vezani članci Ravnatelj SOA-e Daniel Markić Dnevnik Nove TV doznaje: SOA odgovorila na predsjedničine optužbe o korupciji u tajnim službama! MiG 21 (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, razgovarali o nabavi borbenih zrakoplova

Članovima Vijeća prezentirani su ključni elementi iz nove Strategije nacionalne sigurnosti i iz Zakona o sustavu domovinske sigurnosti.

Predstavljene su i najznačajnije aktivnosti Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti te godišnji plan rada Koordinacije za 2018., stoji u priopćenju.