Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvuk kvara prepao građane

VIDEO Zbog kvara iz Inine rafinerije sukljao crni dim!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gusti crni dim sukljao je iz dimnjaka rafinerije INA -e u Urinj Kostreni.

Tomislav Veršić, glasnogovornik PU primorsko - goranske za Dnevnik Nove TV je rekao kako nije došlo do eksplozije već do tehnološkoga kvara te da nema ozlijeđenih. Tehnološki kvar je prouzrokovao automatski prekid rada sustava zbog čega je počeo sukljati crni dim kako bi se sustav ispraznio.

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

Ljudi koji žive u blizini rafinerije tvrde da su čuli eksploziju, no to je mogao biti i sam zvuk tehnološkoga kvara.

O incidentu su se oglasili i iz Ine priopćenjem. 'Oko 16:45 sati u Rafineriji nafte Rijeka uslijed tehnološkog poremećaja došlo je do ispada u radu dvaju postrojenja (FCC i vakumska destilacija). Navedeno je uzrokovalo pojačano dimljenje na baklji i dimnjaku FCC postrojenja, te buku zbog propuštanja na sigurnosnom ventilu', navodi se u priopćenju i dodaje kako je rad spomenutih postrojenja obustavljen.

Na teren su izašle mjerodavne službe te su odmah poduzete sve potrebne aktivnosti i radi se na utvrđivanju uzroka ovog događaja, poručili su iz Ine.

>> Ina u prvih devet mjeseci zaradila milijardu i pol kuna

Snimku sukljanja dima poslao nam je na redakcijski mail moj.report@novatv.hr čitatelj Dnevnik.hr-a, a na njoj se vidi kako gusti crni dim suklja iz dvaju dimnjaka rafinerije INA-e. 'Ovo što vidite ponavlja se učestalo, gusti žuto-crni dim s neugodnim mirisom sumpora. Mjerne kontrolne stanice ponovo ne rade', napisao nam je čitatelj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene