Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako ste na moru, onda ste sigurno na plaži. Sunčanje, kartanje, picigin... No, tu često nije kraj ljetnim radostima. Ima i onih koji na plaži vode ljubav. Dva takva para u Rovinju je u 'nezgodnom' trenutku vidjela i prijavila policija...


Njemački i austrijski par uživali su u čarima ljeta naočigled svih. I otišli su, za zakon, predaleko. Policajac koji ih je vidio tvrdi kako je bio šokiran prizorom i odmah je reagirao. Zakon je zakon, a strast je stast. Sudac im je odredio prekršajnu kaznu - za seks na plaži svaki par državi mora platiti kaznu od 102 eura.

Vezani članci Plaža / Ilustracija Proljev, povraćanje, probavne smetnje i temperatura: Zabranjeno kupanje na spornoj plaži Kupanje, ilustracija Mikrobiolozi otkrili što se dogodilo na omiljenoj plaži kod Novog Vinodolskog: "Utvrđene su visoke koncentracije bakterije Escherichia coli"

'Muške osobe u svakom od tih parova sa zadnje strane uzimali svoju partnericu koje su pritom bile oslonjene na stijene. To je izazavalo policajčevo zgražanje, snebivanje i grubi osjećaj stida', kazao predsjednik rovinjskog Prekršajnog suda Damir Šurina.

Unatoč kazni od 102 eura svakom paru, no sud smatra da je kazna premalena jer je tolika i kazna za parkiranje na mjestu rezerviranom za invalide.102 eura zasigurno neće zaustaviti seks na plaži, a struka tvrdi da bi zastarjeli zakon trebalo hitno mijenjati a kazne pooštriti.