Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ocjenu hrvatskog srednjoškolskog obrazovanja, previše teorije, a premalo prakse, u Slavonskom Brodu odlučili su promijeniti.


Učenici srednje škole 'Matije Antuna Reljkovića' osnovali su i registrirali pravu tvrtku. Učenici-poduzetnici bave se dostavom hrane pripremljene u školskoj kuhinji. Krešimir, Dino, Mirela. Na prvi pogled obični srednjoškolci. No, pogledamo li malo bolje, vidimo da je Krešimir je direktor, Dino šef prodaje, a Mirela šefica marketinga.

Vezani članci Trgovina, ilustracija Provjerite kućnu zalihu: Povlači se još jedan proizvod zbog prisutnosti pesticida etilen-oksida Dostava hrane Kakvom se to magijom služe OPG-ovi? Dostavili jagode veličine šake i banane veličine podlaktice

U školi Matije Antuna Reljkovića nisu poduzetni samo učenici. Dobro osmišljenim projektom škola je izborila 5 milijuna kuna iz CARDS programa Europske unije. 'Pokušavam organizirati školu tako da je škola što bliže gospodarstvu, da živi tako da se učenik kad završi školu vrlo brzo može uključiti u svijet rada i poduzetništva', kaže ravnatelj Vlado Prskalo.

Ova škola ima laboratorij za kloniranje biljaka. Odnijeli su državnu nagradu za najbolje uređen vrt. Imaju svoju konjušnicu i konjogojsku udrugu. I ono najvažnije, učenici iz ove škole izlaze puni praktičnih znanja koja će im pomoći pri zapošljavanju. Za desetak njihovih mladih tehničara hortikulture već su stigle poslovne ponude iz istarskih hotela.