Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škola za Europu

VIDEO: Učenici - poduzetnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ocjenu hrvatskog srednjoškolskog obrazovanja, previše teorije, a premalo prakse, u Slavonskom Brodu odlučili su promijeniti.

Učenici srednje škole 'Matije Antuna Reljkovića' osnovali su i registrirali pravu tvrtku. Učenici-poduzetnici bave se dostavom hrane pripremljene u školskoj kuhinji. Krešimir, Dino, Mirela. Na prvi pogled obični srednjoškolci. No, pogledamo li malo bolje, vidimo da je Krešimir je direktor, Dino šef prodaje, a Mirela šefica marketinga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan

U školi Matije Antuna Reljkovića nisu poduzetni samo učenici. Dobro osmišljenim projektom škola je izborila 5 milijuna kuna iz CARDS programa Europske unije. 'Pokušavam organizirati školu tako da je škola što bliže gospodarstvu, da živi tako da se učenik kad završi školu vrlo brzo može uključiti u svijet rada i poduzetništva', kaže ravnatelj Vlado Prskalo.

Ova škola ima laboratorij za kloniranje biljaka. Odnijeli su državnu nagradu za najbolje uređen vrt. Imaju svoju konjušnicu i konjogojsku udrugu. I ono najvažnije, učenici iz ove škole izlaze puni praktičnih znanja koja će im pomoći pri zapošljavanju. Za desetak njihovih mladih tehničara hortikulture već su stigle poslovne ponude iz istarskih hotela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene