Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako se bliži dolazak Svetog Oca, sve je više i više posla za studente Hrvatskih studija i Fakulteta političkih znanosti.


Njih tridesetak od jutra do mraka u svojim rukama drži internetsku stranicu posvećenu Svetom ocu - papa.hr. Tridesetak budućih novinara, jedna redakcija, jedan cilj - svaki detalj o posjetu Sv. Oca, crticu iz biografije, s jednog mjesta odaslati vjernicima.

Vezani članci Tim reportera i snimatelja Nove TV opisali svoje iskustvo izvještavanja o ratu u Ukrajini - 8 Tim reportera i snimatelja Nove TV opisali svoje iskustvo izvještavanja o ratu u Ukrajini: "Na aerodrom smo došli popodne. Sljedeće jutro bio je bombardiran" Prekinuto emitiranje, ilustracija VIDEO Zbog Putinova zakona obustavili emitiranje, ali su na odlasku povukli hrabar potez koji će ga razbjesniti

'Vjerujem da smo napravili dobar posao jer smo na ovaj način proširili detaljnije informacije o dolasku među vjernicima', rekla je Lea Badurina s Hrvatskih studija. 'Inače bi vjerojatno vijest samo prokružila, dolazi tad i tad, a ovako smo dali više informacija, neku pozadinu', dodala je.

>> Pripreme za susrete sa Svetim Ocem teku dobro

Program pohoda, riječ-dvije za mlade, povijesne informacije. Svako slovo natipkale su vrijedne ruke ovih studenata. Kao budući medijski ljudi, volonterski projekt prihvatili su u trenu. 'Da vidimo kako teče taj proces proizvodnje vijesti i na kraju krajeva, da se naučimo međuljudskim odnosima i toleranciji. S obzirom na broj ljudi, to je ovdje jako potrebno', rekla je Dijana Kardum s Fakulteta političkih znanosti.

'Sve ono što smo teoretski naučili na faksu, ovdje možemo pokazati', rekla je Petra Marinčić s Hrvatskih studija. Unatoč ispitima i stotinu i jednoj aktivnosti, redakcija je puna od jutra do mraka. Poslovi su raspoređeni prema onome što vole. 'Ispunjavajuće je jer znamo da činimo nešto dobro, vjerujemo u to i znamo da rezultati neće izostati. Na kraju krajeva, sve je to za naše dobro, da budemo bolji novinari', rekao je Marko Valentić s Hrvatskih studija.

Projekt im je pokazao da su na pravom putu - onom novinarskom. No tek za dva tjedna, s dolaskom pape, znat će jesu li stvarno uspjeli. 'To će biti udarno, za našu proizvodnju vijesti su to ključni trenuci da pokažemo što znamo i koliko smo spremni', rekla je Dijana. Ako nastave ovim ritmom, organizacijom, načinom rada i odanošću, ovaj projekt samo je početak duge i uspješne karijere.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju