Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je službeno prvi dan zime. Iako je najavljen toplinski udar koji bi preko noći trebao izbrisati hladnoću i led, Dalmacija je još zatrpana snijegom i u debelim minus temperaturama.


Na splitskom području bijela je cijela Zagora, a najbolji primjer je Sinj koji je od subote u problemima. Danas je u Cetinskoj krajini oko Sinja otkazana i nastava.

Vezani članci Darijo Brzoja - Vrijeme - 2 Vraća se prava zima, polarna zračna masa se spušta preko Europe: Snijega će biti i na moru, a ponegdje će napadati i do 30 centimetara Hladnoća u Rusiji Kad se temperatura spusti ispod -30 stupnjeva, počinju se događati stvarno bizarne stvari

Snijeg zameo čitavu splitsku Zagoru pa i Sinjsku krajinu. Većina kaže: loži vatru, grij se i ne mrdaj. Prodavači božićnih borova snijeg su dočekali ispod spomenika alkara i najbolje znaju kako je. Ovako nije bilo ima 15 godina. A dok su ralice čistile ceste do sela, glavni sinjski trg pun snježnih zapuha, ulice zaleđene i mahom neočišćene. Iako sinjske gradske službe kažu da rade sve što mogu, trg najbolje govori. Ovdje se njeguju zimske radosti. Hoće li potrajati do Božića ili će trg ipak biti počišćen?

>> Oprez! Zbog ledene kiše očekuje se opasna poledica

Školska zgrada mirovala je danas u snijegu, nastava je otkazana u čitavoj Cetinskoj krajini. Protiv svega ništa nisu imala djeca. Snijega za igru koliko hoćeš. Milina. Sanjke su se izvukle iz svih podruma. Bez lopata se nije moglo mrdnuti automobilom iz dvorišta, led se razbijao i krampovima. Dok se djeca mole da im ova idila potraje, oni koji su danas padali i proklizavali na ledu nadaju se da će toplije vrijeme i južina počistiti ono što nisu stigle komunalne službe grada Sinja.