Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenci su opet Hrvatima probušili mrežu. Ovaj put ne ribarsku nego nogometnu. Naime u prvom ogledu malonogometnih reprezentacija beskućnika Hrvatske i Slovenije, Slovenci su pobijedili s 4 : 2.


Unatoč jakoj podršci s tribina, hrvatski reprezentativci - beskućnici izgubili su od kolega iz Slovenije s dva razlike. 'To je sreća više bila, trebamo priznati da su protivnici malo bolji od nas', kaže Nenad Goluža, igrač hrvatske reprezentacije. Da Slovenci pak već duže vrijeme treniraju bilo je vidljivo na terenu. 'Treniramo oko godinu i pol , i to svake nedjelje', dodaje Darko Majtan , igrač slovenske reprezentacije.

'Želimo poboljšati odnose'

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Susjedi pojačavaju patrole na granici s Hrvatskom, u pomoć im stižu i policajci iz europskih zemalja Maske, ilustracija Sud u Kopru: Kažnjavanje zbog nenošenja maske nema pravnog temelja

Najgore je bilo sucu. Zdušno je navijao za hrvatske beskućnike, no nisu pobijedili. 'Hoćemo poboljšati odnose između Slovenije i Hrvatske i nadam se da ćemo na ovakav način to i napraviti. Nije bilo nikakvih pritisaka, ali pobijedio je bolji', rekao je sudac Đani Tomičić. I jedni i drugi u sličnoj su životnoj situaciji, bez krova nad glavom, bez posla osuđeni da žive na otvorenom zraku. Već je dogovoren i revanš.