Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Senegal ispao iz kvalifikacija, vojska smirivala navijače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vruće je bilo i na 'Crnom kontinentu'. U afričkim kvalifikacijama dogodilo se prvo veliko iznenađenje, uspao je Senegal čiji su bijesni navijači izvan stadiona palili automobile i napravili barikade, a policiji je u pomoć morala priskočiti čak i vojska.

Senegalcima je kod kuće trebala pobjeda nad Gambijom, no utakmica je završila 1:1 i velikim neredima navijača u Dakaru. 

Pročitajte i ovo Neredi u Senegalu Građani bijesni VIDEO Stabilna afrička demokracija u krizi zbog odgode izbora: U neredima poginuo student Prizori na ulicama 16 ljudi ubijeno Izvanredno stanje u još jednoj zemlji! Na ulicama neredi, pljačke, ima mrtvih

Bijesni Senegalci su se izvan stadiona sukobili sa policijom, napravivši čak i barikade u središtu grada, pa je u pomoć pozvana i vojska. Napali su i sjedište domaćeg nogometnog saveza, a ulice su sličile kao da se vodi pravi rat. 

>> Lude kvalifikacije: Reggae Boyz šokirali Meksiko, Kubanci prebjegli prije utakmice

>> Argentina bolja u ratu protiv Urugvaja

Neuspjeh Senegalaca razveselio je Alžirce, koji su prošli dalje, iako su odigrali samo 0:0 kod Liberije.

Nogometaši Alžira, Obale Bjelokosti, Gane, Malija, Maroka, Zambije, Benina, Kameruna i Nigerije ostali su u konkurenciji za afričke putnike na SP 2010. 

Pobjednici 12 skupina i osam najboljih drugoplasiranih momčadi dolaze u treću fazu, u kojoj će 20 momčadi biti podijeljeno u pet skupina, čiji pobjednici stječu pravo nastupa na SP-u.

Zasad je poznato samo devet afričkih reprezentacija, a za očekivati je da će dalje proći Burkina Faso, Kenija, Gvineja, Egipat, Gabon, Ruanda i Malavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene