Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Argentina bolja u ratu protiv Urugvaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bila je to burna nogometna subota diljem zemaljske kugle. U južnoameričkim kvalifikacijama Argentina nije okusila slast pobjede nevjerojatnih pet utakmica zaredom, no sinoć su napokon ostvarili pobjedu, i to protiv svog starog rivala i susjeda Urugvaja.

Nogometaši Argentine uspjeli su nakon šest utakmica južnoameričkih kvalifikacija za SP 2010 konačno pobijediti i to u Buenos Airesu Urugvaj sa 2:1.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SP 2010: Brazil deklasirao Venezuelu Slika nije dostupna Lude kvalifikacije: Reggae Boyz šokirali Meksiko, Kubanci prebjegli prije utakmice

>> VIDEO: Senegal ispao iz kvalifikacija, vojska smirivala navijače

>>
Lude kvalifikacije: Reggae Boyz šokirali Meksiko, Kubanci prebjegli prije utakmice

Argentinske zvijezde Lionel Messi i Sergio Aguero su već nakon 17 minuta doveli domaćine u vodstvo od 2:0, no urugvajski kapetan Diego Lugano je u 39. minuti smanjio i odveo utakmicu u neizvjesnost. Nakraju je ostalo 2:1 uz mnošvo propuštenih prilika Argentinaca, koji su nakon utakmice bili gnjevni na suca koji je Urugvajcima dopustio kranje grubu igru.

'Nikad nisam vidio grublju momčad i lošijeg suca koji je sve to samo gledao', kazao je argentinski izbornik Alfio Basile.

Nikad nisam vidio grublju momčad i lošijeg suca Pobjeda je Argentincima donijelo drugo mjesto na ljestvici sa 16 bodova, četiri manje od vodećeg Paragvaja koji je slavio s 1:0 u Kolumbiji pogotkom Salvadora Cabanasa već u 9. minuti nakon što je njegov udarac s velike udaljenosti krivo procijenio domaći vratar Agustin Julio.

U trećoj utakmici Bolivija je opet iskoristila prednost igranja u La Pazu na 3.600 metara nadmorske visine, te je sa uvjerljivih 3:0 porazila Peru. Bio je to derbi začelja, Bolivijci sada imaju osam bodova, a Peru je posljednji sa sedam bodova iz devet susreta.

Večeras se sastaju Venezuela i Brazil, te Ekvador i Čile.

Iz Južne Amerike četiri prve reprezentacije idu izravno na SP, dok petoplasirana razigrava sa momčadi iz zone CONCACAF.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene