Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavanje sa Save

VIDEO: S broda dozivao pomoć, a onda odbijao krenuti sa spasiocem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji je jučer spašen s nabujala Save na kojoj je ostao zatočen na brodu 'zaradio' je kaznenu prijavu.

Prijatelj muškarca čiji je brod potopljen tvrdi da za helikopterom nije bilo potrebe, no iz policije kažu da je to bio jedini moguć način evakuacije.

Pročitajte i ovo Potonuo splav Kartel u Beogradu - 6 Bježali da se spase FOTO Ovako danas izgleda splav koja je tonula s 400 ljudi, u panici su skakali u Savu: "Policajac je skočio za djevojkom koja se utapala" Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Akcija u čamcima FOTO Policajci spašavali migrante iz nabujale Save, zapeli na otoku usred rijeke

Nabujala Sava jučer je zarobila muškarca na brodu koji nije mogao doći do obale, a ostao je bez hrane. Inzistirao da se po njega dođe čamcem, no to nije bilo moguće. Policija je izvela spašavanje iz zraka, koje je, zbog njegovog odbijanja da napusti brod, trajalo znatno dulje nego li je inače potrebno. Brod je potonuo, a muškarac je zbog negodovanja i odbijanja da napusti brod nakon dolaska helikoptera 'zaradio' kaznenu prijavu.

>> VIDEO: Snimke spašavanja iz bujice

>> Turopolje: Slapovi u poljima, vodom plivaju zmije i štakori

Iz policije kažu kako je jedini mogući način evakuacije jučer tijekom popodneva bio onaj iz zraka. 'Muškarac star 64 godine neko je vrijeme bio na brodu te mahao i dozivao u pomoć. Zbog nabujale Save nismo mu mogli prići čamcem nego smo angažirali kolege iz specijalne policije koji su ga evakuirali helikopterom', potvrdili su nam za Dnevnik.hr iz Zagrebačke policije. Nakon što je spašen, muškarcu je pružena liječnička pomoć zbog pothlađivanja, a nakon toga je zbog otežavanja evakuacije dobio kaznenu prijavu i doveden je u prostorije policijske postaje Trnje.

Radoš Beč tvrdi kako za takvom vrstom spašavanja nije bilo potrebe jer situacija nije bila toliko rizična. 'Ovako je zbog dolaska helikoptera potopljen brod i on je u šoku', rekao je jučer novinarima i dodao kako je njegov prijatelj graditelj brodova te da je na dnu Save završio njegov najnoviji projekt. Istaknuo je kako se zasigurno ne bi opirao evakuaciji da su po njega došli čamcem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene