Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za male genijalce

VIDEO: Prva hrvatska digitalna učionica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva hrvatska digitalna učionica počela je s radom u riječkom Domu mladih.

Mali genijalci rekli su zbogom papiru i olovci, a od sada će učiti, raditi i rješavati zadaće isključivo elektronskim putem. Za njih to nije nikakav problem ali za stariju generaciju učitelja i profesora problema bi moglo biti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obračun pred učenicima Roditelj PRETUKAO učiteljicu: Određen mu ZATVOR, ravnatelj pušten Slika nije dostupna Škola u Rijeci Vandali provalili u školu i zapalili učionicu

Ovoga puta uloge su zamijenjene i učenici predaju a učitelji ih slušaju, i to pomno jer većina ih još radi s kredom na ploči. Najrađe bi se toga sad odmah riješila zato što svakih 15 minuta moramo brisati ploču, a ovo je jako jednostavno i mislim da je puno bolje za rad nego obična ploča', smatra 15-godišnja Arnea Blečić.

Svjetlu budućnost za djecu vidi i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji ne sumnja da će dio njih naći završiti u upravi ili u nekim od riječkih trgovačkih društava. Do kraja školovanja ovim malim genijalcima treba još desetak godina… 'Kroz tih desetak godina će to vjerojatno biti da ću imati čip u glavi i sve što razmišljam će vam pisati na ploči', šali se 14-godišnji Nikola Fanton.

Već od iduće školske godine ovim će se mladim genijalcima pridružiti još mlađi i otvaraju se radionice za nadarenu djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene