Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Voda prijeti Sotinu

VIDEO: Propadaju kuće, ugrožena i mjesna crkva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podzemne vode, ali i visok vodostaj Dunava zadaju glavobolju mještanima vukovarskog prigradskog naselja Sotina. Uslijed odrona zemlje propalo je nekoliko kuća. Ugrožena je i mjesna crkva.

Da tiha vode, brijege dere uvjerili su se mještani Sotina. Moćni Dunav sloj, po sloj skida zemlju i ruši drveće. Visok vodostaj Dunava, ali i snažne podzemne vode učinile su svoje. Okoliš opasan za hodanje, ali i za život. 'Ovo je nekad bila kuća. Propala je, sve se spustilo dolje. Zapravo, cijeli jedan dio u dužini od kilometar propada dalje', kaže Damir Ivančić, mještanin Sotina.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode"

Prava je sreća, priča Damir, što do sada nitko u Sotinu nije stradao. Vukovarske vlasti nasip im obećavaju već godinama. 'Problem je što nema nasipa na Dunavu. Sve rijeka nosi prema našoj strani', dodaje.

Za novi nasip Sotinjanima ostaje još samo moliti se Bogu. No, ni to ne mogu činiti bezbrižno. Voda prijeti i mjesnoj crkvi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene