Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Podzemne vode, ali i visok vodostaj Dunava zadaju glavobolju mještanima vukovarskog prigradskog naselja Sotina. Uslijed odrona zemlje propalo je nekoliko kuća. Ugrožena je i mjesna crkva.


Da tiha vode, brijege dere uvjerili su se mještani Sotina. Moćni Dunav sloj, po sloj skida zemlju i ruši drveće. Visok vodostaj Dunava, ali i snažne podzemne vode učinile su svoje. Okoliš opasan za hodanje, ali i za život. 'Ovo je nekad bila kuća. Propala je, sve se spustilo dolje. Zapravo, cijeli jedan dio u dužini od kilometar propada dalje', kaže Damir Ivančić, mještanin Sotina.

Vezani članci Slika nije dostupna DRAMATIČNE SNIMKE: Vodeni val ide prema Hrvatskoj, Beč se sprema za vodeni val Slika nije dostupna Reporterka Nove TV u poplavama pogođenoj Austriji

Prava je sreća, priča Damir, što do sada nitko u Sotinu nije stradao. Vukovarske vlasti nasip im obećavaju već godinama. 'Problem je što nema nasipa na Dunavu. Sve rijeka nosi prema našoj strani', dodaje.

Za novi nasip Sotinjanima ostaje još samo moliti se Bogu. No, ni to ne mogu činiti bezbrižno. Voda prijeti i mjesnoj crkvi.