Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Prijeti li Hrvatskoj fetva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzna knjiga američke spisateljice 'Dragulj medine', koja vrijeđa islamskog proroka Muhameda, diljem svjeta podigla je radikalne islamiste na noge koji prijete bacanjem fetve ukoliko se sporna knjiga objavi.

U Americi ali i Srbiji povučena je iz prodaje. Da misle ozbiljno kada pričaju o fetvi, to jest smrtnoj kazni, primjer je i ubojstvo nizozemskog redatelja Thea Van Gogha. 

Pročitajte i ovo Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove" Diplomatski pečat - sasvim osobno Tjedan Sveučilišta u Zagrebu "Diplomatski pečat – sasvim osobno": Knjiga koja govori o putu Hrvatske kroz 130 priča diplomata, političara i profesora

Jedanaestogodišnju Ajišu suprugu proroka Muhameda kontroverzna knjiga prikazala je kurtizanom. Bijes koji je time izazvala kod radikalnih islamista doveo je do toga da u Americi nikada nije objavljena. 

Jer da jest, islamisti bi sigurno proglasili fetvu autorici, ali i nakladniku.

Knjiga je došla i do nas. Islamska zajednica u Hrvatskoj oštro je osuđuje. To je još jedan u nizu pokušaja, kažu, stvaranja netrpeljivosti među vjerama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene