Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Blagdanski stol

VIDEO: 'Ovaj Uskrs 50 posto lošiji od prethodnog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripreme za Uskrs napunile su i trgovine jer rijetko tko će si priuštiti skromnost na stolu na uskrsno jutro. Iako mnogo manje financijski zahtjevni od primjerice božićnih i uskrsnih blagdani svojevrsni su udarac na džep. Koliko nas u prosjeku to košta?

Brancin, orada, sredela i lignje danas su najčešće na vagi u ribarnici. Jeftinija riba najbolje je išla, iako se cijene, kažu trgovci, nisu mijenjale sigurno pet godina. 'Nije najbolje, daleko lošije nego lani. Nema baš ljudi, vidite i sami', rekao je Ivan Slamić, trgovac. Na kune se strogo pazilo i na tržnici. Najviše se kupovalo uskrsno povrće, luk i rotkvica, a i to znatno manje nego prošle godine. 'Gore je za pedeset posto nego što je bilo. Recesija, nema se novaca', rekla je Antonija Glavinović, prodavačica.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac Blagadni pred vratim Božić je sve skuplji, cijena bakalara i do 59 eura po kili: "Pa neki se žale, ali svatko izabere ono što može" Uskršnja košarica 2021. - 5 Uskršnja košarica Kako će izgledati uskršnja košarica? Hrana je jeftinija, ali sve se manje kupuje: "Već sam rezervirala šunku..."

Po gužvama u trgovinama vidi se ipak da nije običan radni dan. U kolicima sve ono što mora biti na uskrsnom stolu. Nezavisni sindikati ponovno su računali i izračunali da za prosječnu četveročlanu obitelj Uskrs ne može proći bez 350 kuna, to je minimum. Da bi obitelj dostojno provela blagdane, trebalo bi realno najmanje tisuću kuna. Ovih blagdana broj nezaposlenih veći je od 317 tisuća, a mnogi među njima neće jer ne mogu potrošiti ni kunu više nego drugim danima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene