Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Kenđija - Ničija zemlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog poslijeratnog razgraničenja na Dunavu u Srbiji nalazi se oko 10 tisuća hektara hrvatske zemlje. Ondje živi i 20-ak obitelji koji su hrvatski državljani. Njihov je život zbog neriješenih graničnih pitanja između Hrvatske i Srbije daleko od normalnog.

U dvorištu Ilonke i Šandora Perželt prava je zbrka. Ilonka je Mađarica s hrvatskim državljanstvom. Šandor ima dva državljanstva, hrvatsko i srbijansko. Traktor je hrvatski, ali su krave sa srbijanskim markicama.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU" Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

'Tu kažu Hrvati da je to naša zemlja, a i Srbi da je to njihovo. A mi ne znamo čija je to zemlja. Izgleda da je ničija', kaže Šandor Perželt.

U ničiju zemlju ne dolazi poštar, liječnik, veterinar....

'Gde ćemo pripasti Hrvatskoj ili Srbiji. To bi bilo ono što bi mi voljeli saznat već jednom, čiji smo državljani', zanima Šandorovu suprugu Ilonku.

Samo na papiru Ilonka i Šandor hrvatski su državljani.

Župan Bubalo prvi je dužnosnik iz Hrvatske koji je posjetio Kenđiju. U obilazak krajnjeg istoka svoje županije ni on nije mogao bez putovnice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene