Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brani šefa

VIDEO Hebrang: Karamarko je dao potpis za referendum o ćirilici pod pritiskom javnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov Andrija Hebrang smatra kako je referendum o ćirilici uperen protiv svih manjina u Hrvatskoj, ili da se barem tako može shvatiti.

Splitski ogranak HDZ-a u nedjelju obilježava 14. godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika te stranke i prvog predsjednika Republike Hrvatske. Među prvima koji su dali izjave prije početka svečanosti bio je i Andrija Hebrang, a novinare je zanimao njegov komentar na potpis šefa HDZ-a, Tomislava Karamarka za referendum o ćirilici.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Karamarko: 'Potpis sam dao iz revolta prema Vladi'

'Mislim da je gospodin Karamarko očito bio pod pritiskom javnosti, jer je referendumsko pitanje upereno protiv svih nacionalnih manjina, tako se može shvatiti. Mislim da referendumsko pitanje treba primijeniti za Vukovar i realizirati ga na taj način da se dobije moratorij za uvođenje dvojezičnosti u Vukovar, jer su rane još sve otvorene. Vjerujem da se gospodin Karamarko s tim slaže', rekao je Hebrang.

Osim Hebranga na tribini su govorili i Miroslav Ćiro Blažević te Antun Vrdoljak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene