Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O referendumu o ćirilici

Karamarko: 'Potpis sam dao iz revolta prema Vladi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se na vijest o prikupljenih 650.000 potpisa za referendum o ćirilici.

Tomislav Karamarko u petak je novinarima kazao da do svega ne bi ni došlo da je Vlada poštovala 8. članak Ustavnog zakona te da je on iz revolta prema Vladi dao svoj potpis 'bez prisutnosti medija, bez kravate i odijela'.

'Potpisao sam iz revolta i zbog situacije u kojoj Vlada ne poštuje zakon vlastite države. Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina nije ispoštovan kroz članak 8., da je ispoštovan, ne bi postavljali te ploče, ne bi se stvarale međunacionalne napetosti koje nisu potrebne. Ja sam potpisao iz čistog revolta kao građanin. Jedno popodne sam došao bez medija, bez odijela i dvojici mladića koji su se smrzavali na kolodvoru stavio svoje ime i prezime na taj popis', kazao je Karamako.

Stožer prikupio 650.000 potpisa za referendum o ćirilici

Na pitanje što iščitava iz nedavne izjave premijera Milanovića koji je kazao da se referendum neće održati dok je on premijer, Karamarko je kazao da ne podržava takav način komunikacije. 'Iščitavam jedan arogantni stil i način komunikacije s javnošću. Ne treba on tako razgovarati', kazao je.

Podsjetimo, predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara danas su objavili da su u dva tjedna prikupili oko 650.000 potpisa za provođenje referenduma o ćirilici.

DNEVNIK.hr pratite putem
iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene