Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kninska svečanost za većinu političara bila je zadnje pojavljivanje u odijelima i kostimima prije odlaska na godišnji odmor. Kao i većina građana i oni će svakodnevnu odjeću na neko vrijeme zamijeniti kupaćim kostimima.


Nakon što je prošle godine pao sa skutera, 'leteći' ministar zdravstva Darko Milinović ove će godine malo bolje paziti u ljetnim radostima na Viru. 'Vodim ženu, vodim djecu. Tamo imam kosilicu, imam prelijepu travu, možda najljepšu na Viru. Već je pet godina uzgajam i nadam se da je već negdje u engleskom štihu. Ne dam nikome da gazi po njoj'.

Vezani članci Chantel Jeffries i Diplo Nju ne zanimaju muškarci bez statusa, a sada je upecala još jednog puno slavnijeg od sebe Vesela ekipa burger bara (Foto: Facebook) Poklonila radnicima plaćeni godišnji do veljače: "Jedini način da firma bude uspješna je da ima sretne radnike"

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović pak žudi za odmorom. O lokaciji se još dvoumi, no na pitanje koga će povesti - dvojbi nema. 'Ako ikud budem išao vodit ću sa sobom suprugu i psa'. 

Nikakvih dvojbi nema morski vuk Božidar Kalmeta koji svakog ljeta u karti ima zacrtan rodni Zadar, gdje će uživati s obitelji. 'tako i tako cijele godine ne vidim djecu jer sam bez njih u Zagrebu pa ću sada biti s njima nekoliko dana. Boje nemam, bijel sam kao sir'.

Godišnji pak nema ministar turizma Damir Bajs koji će odmor iskoristiti kasnije, a ljetovanje je nepoznat pojam i njegovom stranačkom šefu Josipu Friščiću.

'Ja sam kontinentalac, žabar. Plivati znam, kako se kaže, za nužne potrebe. Da nekoga treba spasiti teško bih ga ja spasio, jer ja jedva sebe do obale doguram', našalio je Friščić. 

Petrčani kod Zadra već godinama su ljetna rezidencija bivšeg šefa Sabora Vladimira Šeksa koji se unutar kamenog zdanja igra s unucima. Đurđa Adlešič pak godinama odmara u Novom Vinodolskom, a Luka Bebić ne bi mijenjao dolinu Neretve gdje može promatrati kako stoje radovi na Pelješkom mostu. Ministar Šuker odlazi u Crikvenicu, a Damir Polančec na Krk baš kao i Zoran Milanović. Premijerka Kosor ne mijenja lokaciju - i ove godine to je Brač. Tamo bi mogla susresti ministra Božu Biškupića, ali i optuživanog Berislava Rončevića. Kapetan koji je prvi napustio brod - godišnji je uzeo ranije. Kojim smjerom plovi - još nije poznato. On svoj godišnji još nije ispucao...