Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Savez izviđača Hrvatske i ove je godine u Hrvatski sabor donio Betlehemsko svjetlo, a primio ga je predsjednik Sabora Luka Bebić.


'Betlehemsko svjetlo već 2000 godina obasjava svijet mirom i toplinom, te svake godine ponovno svjedoči kako se nije ugasilo, nego se razbuktava i širi cijelom Zemljom. To je nešto što nas sve ohrabruje i čini mirnijim i radosnijim. I zato je ovo doba do Božića doba očekivanja nečeg toplijeg, nečeg boljeg, nečeg mirnijeg od onoga što smo imali do sada', poručio je Bebić.

Vezani članci Slika nije dostupna Savez izviđača Hrvatske u Maksimiru posadio 300 sadnica hrasta kitnjaka Slika nije dostupna Najveće logorovanje u Hrvatskoj: 1000 mladih priprema se za "Deset izviđačkih čuda"

>> Drvce možete i iznajmiti, i to ukrašeno

>> Izradila božićno drvce od pet tisuća boca

Naglasio je kako na dolazak Betlehemskog svjetla u Sabor ne gleda samo kao na simboloku, već i kao na želju da i Sabor doprinese ozračju mira i dobra.

Izviđače je pozvao da nastave s tom lijepom tradicijom donošenja Betlehemskog svjetla, koje se u cijelom svijetu ove godine obilježava uz poruku 'Vi ste svjetlo svijeta, idite i činite dobra djela'.

Betlehemsko svjetlo pali se dva tjedna uoči Božića na velikoj svečanosti na mjestu Kristova rođenja, a potom simbolično obilazi svijet i biva preneseno na svijeće milijuna vjernika. (Hina)