Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez zamaranja

Drvce možete i iznajmiti, i to ukrašeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božić kuca na vrata, a s njim i cijela procedura nabavljanja božićnog drvca i ukrasa.

Koliko ste puta poželjeli da se bor jednostavno pojavi u vašem domu i isto tako nestane nakon blagdana? Bez potrage za 'onim pravim' drvcem, traženja parkinga i hodanja po hladnoći, nasađivanja na premali stalak, padanja iglica, čišćenja, bacanja... Jeste li ga ikad htjeli samo iznajmiti?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kamo s božićnim drvcima? Od odbačenih jelki napravili dobar i unosan posao Slika nije dostupna Kršćanski običaji Zašto uopće kitimo jelku za Božić?

'Rent-a-tree' u Hrvatskoj

Usluga 'rent-a-tree' možda i nije tako neuobičajena u zemljama poput SAD-a, ali od ove godine to je moguće i u Hrvatskoj. Tvrtka iz Bjelovara omogućuje vam da svoje božićno drvce unajmite iz naslonjača. Telefonom ili putem interneta živi borovi se mogu iznajmiti od drugog dana adventa, 29.11., do dana prije Svijećnice, 1. veljače.

Krešimir Lončar, osnivač MojBor-a, kaže da se ideja o iznajmljivanju božićnih drvaca rodila još 2008. godine. 'Prodajom borova sam se bavio 10-ak godina, još od škole, i ljudi su se stalno raspitivali o drvcima u teglama. Zanimala su ih, ali im je bio problem kako će ga donijeti do kuće ili što će s njim nakon blagdana', rekao je Lončar.

Nema kataloga drvaca, oni ih biraju za vas

Veličina drvca mjeri se od dna posude, a u ponudi su tri veličine i tri vrste. Tako možete birati između bora silbera, smreke i jele.

Prilikom iznajmljivanja božićnih drvaca vi ne birate drvce iz kataloga, već ga iznajmljivači sami izaberu za vas, rekao je Lončar

'Najtraženija su srebrna smreka i nordijska jela. Najveću veličinu smo uveli naknadno zbog poslovnih korisnika koji u svojim prostorima imaju više mjesta za drvce', rekao je Lončar. Ako vam se dostavljeno drvce ne svidi imate pravo na jednokratnu zamjenu.

'Mi smo se držali principa ovakvih tvrtki u svijetu, nema toga da vam oni pokažu katalog sa slikama drvaca pa da vi prstom pokažete koje vam se sviđa. Mi nastojimo odabrati najbolje božićno drvce za vas', rekao je Lončar i dodao kako su drvca prirodna pa s tim treba imati na umu da nisu savršena.

Morate se brinuti o drvcu!

Osim božićnog drvca u ponudi je i iznajmljivanje božićnih ukrasa, koji uključuju lampice te češere i orahe, bilo u prirodnoj, srebrnoj ili zlatnoj boji. Kada vam živo drvce stigne na vrata na vama ostaje samo da ga vlastitim ili unajmljenim ukrasima obogatite po želji.

No, i najmoprimac ima neke obveze, prema drvcu. Kao 'udomitelj' drvca snosite rizik oštećenja ili gubitka, a obvezujete se i brinuti o drvcu (zalijevati ga i vratiti u jednom komadu). Zato prije samog naručivanja razmislite je li ova usluga za vas.

'Posvojenje' drvca

Ukoliko se zaljubite u drvce s kojim ste proveli blagdanske dane možete ga i, kako kažu u MojBor-u, 'posvojiti', to jest, rezervirati za iduću sezonu. Ako 'vaše' drvce dobro podnese promjene temperatura i presađivanje, dobivate ga u najam i iduće godine.

Osim što unajmljivanjem drvaca u tegli štedite vrijeme (i živce), pokazujete ekološku svijest i čuvate okoliš. Božićna drvca se nakon iznajmljivanja vraćaju u prirodu gdje nastavljaju rasti. Uz sve to koristite hrvatski proizvod, drvca koja se iznajmljuju su iz hrvatskih rasadnika, a ukrasi su također domaći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene