Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"prihvaća odgovornost"

EKSKLUZIVAN VIDEO Automobil sa zapovjednikom HRM-a jurio autocestom više od 200 na sat

Službeni automobil MORH-a u kojem je bio kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, u četvrtak poslijepodne snimljen je na autocesti A1 kako juri više od 200 kilometara na sat. Iz MORH-a su potvrdili da kontraadmiral prihvaća odgovornost te da je spreman snositi sankcije.

"Budala me skoro ubio! Stvorio se sekundu pokraj mene na ulazu u tunel. To je katastrofa, bilo je - ajme!", priča nam čitatelj kojeg je na autocesti A1 na potezu od Dugopolja prema Zagvozdu, tik pred tunelom u četvrtak oko 17 sati prestigao automobil Opel Insignia. 

Pročitajte i ovo MORH Velika obljetnica Važna obavijest MORH-a za sve građane Zagreba Općinski kazneni sud u Zagrebu Nasilje Stigla presuda: Djelatnik MORH-a udario izvanbračnu suprugu nakon čega je glavom lupila u štok

Na automobilu se žutila registarska tablica - prvi znak da se ne radi o uobičajenom vozilu. Prva dva slova - HV - jasno su ukazivala da je riječ o automobilu koji koristi Ministarstvo obrane. Bijela admiralska kapa ispod stražnjeg stakla, pak, sugerirala je da je u njemu netko s visokim činom. 

Naš sugovornik, bijesan zbog brzine kojom je vozač MORH-ovog automobila jurio autocestom, očito nimalo ne mareći za visoke kazne kakve dobivaju obični smrtnici, pritisnuo je gas, a njegov suvozač počeo snimati. 

Vrlo brzo postalo je jasno da automobil s vojnim tablicama juri više od 200 kilometara na sat. "Stigao sam ga da snimimo brzinu, na nekim mjestima vozio je 230 kilometara. Znam da sam i ja bio u prekršaju zbog brze vožnje, ali sam ga morao snimiti", kaže naš čitatelj. 

Snimio je tako u jednom trenutku, na izlasku s autoceste, vrlo jasno i registarsku pločicu. 

Zapovjednik HRM-a išao sa sprovoda

U Ministarstvu obrane su priznali da je u automobilu bio, ni manje ni više, nego zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, viceadmiral Ivo Rafanelli. Vozio ga je službeni vozač, a Raffanelli se vraćao kući u Tučepe s pogreba pokojnog bojnika Marina Klarina, koji je stradao u padu helikoptera u more kod Zlarina

Iz MORH-a kažu da je Raffanelli iz Zadra do Dugopolja putovao kombijem djelatnika HRM-a koji su išli na pogreb. Nakon dolaska u Dugopolje prema kući u Tučepima nastavio je vozilom koje je naš čitatelj snimio. 

"Zbog žurnih privatnih obveza ostavlja mogućnost da se vozilo kretalo brže od dopuštene brzine koja je propisana na navedenoj dionici. Zapovjednik HRM-a izjavljuje da u potpunosti prihvaća odgovornost te je spreman snositi sankcije", kaže se u odgovoru Ministarstva obrane na naš upit.

Naglašavaju da Raffanelli svakodnevno na posao iz Tučepa u Split koristi usluge javnog prijevoznika Promet Makarska. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene