Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pada helikoptera

Svjedoci o tragediji kod Zlarina: "Čuo sam prasak i udarac u more. Onda je doletio drugi helikopter, čovjek se malo nagnuo..."

Šest brodova i dalje pretražuje područje mora između Zablaća i Zlarina u koje se srušio helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

U moru između Zablaća i Zlarina još uvijek traje potraga za jednim članom posade nakon pada helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Zasad potraga, u koju je uključeno šest brodova, nema rezultata, a nitko od službi ne izlazi s informacijama.

Pročitajte i ovo Vodeni topovi nad Rafaleima na Plesu - 3 Iz minute u minutu UŽIVO Rafalei sletjeli u Hrvatsku! Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije

Očevici kažu da je to bila obična vježba HRZ-a te da ništa nije ukazivalo na to da bi se moglo nešto dogoditi. U jednom ih je trenutku, kažu, prepao snažan prasak i vidjeli su kako drugi helikopter kruži iznad tog područja.

"Čuo sam prasak i udarac u more, i samo sam kasnije vidio elipse, vidio sam kako pluta. I drugi helikopter je doletio, čovjek se malo nagnuo iz njega i tražio pomoć'', ispričao je svjedok nesreće Ivo Lovrić.

Lokalni ribari kažu da su struje u tom području vrlo jake, što vjerojatno otežava potragu koja je već ušla u svoj šesti sat.

MORH održao konferenciju

Podsjetimo, u more između Zablaća i Zlarina danas oko 11 sati pao je vojni helikopter. U njemu su bila dva člana posade, a jedan je pilot poginuo.

U vojarni Zemunik MORH je održao konferenciju za novinare na kojoj je ministar obrane Damir Krstičević izrazio je sućut obitelji poginulog pilota. Kazao je da su časnici posjetili obitelji pilota.

"Formirao sam povjerenstvo na čelu kojeg je vojni zrakoplovni istražitelj. U sastavu povjerenstva bit će i ostali zrakoplovni stručnjaci. Upoznao sam predsjednicu RH i predsjednika Vlade sa svim događajima. Naši su časnici s obiteljima pilota kako bi im pružili svu pomoć i podršku", rekao je Krstičević i dodao da će ih posjetiti i on i načelnik Glavnog stožera Mirko Šundov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene