Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog odrona

Veza Makarske i Vrgovca stari austrougarski makadam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim obilazne ceste do Šestanovca i uključivanja na autocestu, jedina cesta koja nakon velikog odrona kamenja na državnoj cesti broj 512 na predjelu Stupici povezuje Makarsku i Vrgorac jest stari makadam preko Biokova, izgrađen u 19. stoljeću.

Na tom austrougarskom makadamu, dugačkom osam kilometara, od biokovskog prijevoja Staze do zaseoka Saranača na Biokovu počeli su danas radovi koje izvodi građevno poduzeće iz Vrgorca, rekao je novinarima makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek.

Pročitajte i ovo Sanacija ruševnih kuća - 3 tko je odgovoran? Tri mjeseca nakon odrona u kojem je stradala devetogodišnjakinja ništa se nije saniralo: "Puno se priča, ali..." Provjereno: klizište u naselju Pojatno - 5 Donosi Provjereno Žena je otišla u trgovinu, a kada se vratila, puta do kuće više nije bilo...

Tijekom dana strojevi će poravnati staru cestu izgrađenu 1878. godine, koja je u vrlo lošem stanju, s rupama i manjim urušenjima podzida, nakon čega će se utvrditi koliko je materijala potrebno za njezino nasipavanje.

>> Dvostruko veća stijena pala na isto mjesto

Makadamska cesta, koja je do probijanja Stupice šezdesetih godina prošlog stoljeća bila iznimno važna i povezivala Makarsko primorje i Zabiokovlje, bit će popravljena u idućih nekoliko dana. Time će se znatno skratiti put do zabiokovskih sela, iz kojih dio stanovnika živi u Makarskoj, a neki rade u gradu, rekao je gradonačelnik Bebek, dodajući kako će se cesta kroz Park prirode Biokovo i dalje održavati za promet. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene