Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Siriji

Pusić: Hrvatska čeka izvješće UN-ovih inspektora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hrvatska čeka izvješće inspektora UN-a o napadu kemijskim oružjem u Siriji, koje mora prethoditi eventualnoj vojnoj akciji u toj zemlji', izjavila je u Varaždinu potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Vesna Pusić.

'Stajalište je Hrvatske da akcija kojoj je cilj sprječavanje daljnjeg krvoprolića ima svoj smisao, ali samo do tog dijela i da se u slučaju vojne akcije prethodno mora obaviti procedura, odnosno da se mora sačekati izvješće inspektora UN-a', rekla je Vesna Pusić odgovarajući na novinarski upit o ponašanju Hrvatske u slučaju napada SAD-a i saveznika na režim u Damasku kojega sumnjiče da je izvršio kemijski napad.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu"

Američki presdjednik Barack Obama u subotu je odustao od blisko prijetećeg vojnog udara protiv Sirije kako bi zatražio odobrenje Kongresa što će vjerojatno odgoditi eventualnu američku akciju najmanje deset dana jer se Kongres neće okupiti prije 9. rujna.

>> Obama: Spreman sam za napad na Siriju kad god bude potrebno

Pusić je rekla kako je hrvatska vlada očekivala rješenje problema u Siriji diplomatskim putem i akcijama, a što će uslijediti nakon svega da je teško predvidjeti.

Po njenim riječima Hrvatska je u kontaktu sa svojim saveznicima i isključila je svaku mogućnost da NATO bude dio bilo kakve akcije u Siriji.

Potpuna procjena dokaza koje su prikupili UN-ovi inspektori koji istražuju prošlotjedni navodni napad kemijskim oružjem u Siriji mogla bi potrajati do tri tjedna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene