Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vesna Balenović za donošenje zakona o 'zviždačima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositeljica neovisne liste u VI. izbornoj jedinici za izbor zastupnika u Hrvatski sabor Vesna Balenović istaknula je na konferenciji za novinare kako će se, bude li izabrana, boriti protiv kriminala i korupcije, a zalagat će se i za donošenje Zakona o zaštiti 'zviždača'.

Tražit će, kako je rekla, najoštrije kažnjavanje industrijskih zagađivača i pravilno vrednovanje minulog rada hrvatskih umirovljenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakon opasnih namjera HND protiv lex AP: "Intencija ovog zakona jest da se sakriju različite otimačine javnog novca i hajdučija" Slika nije dostupna 'Podržavam Milanovića kao kandidata za premijera'

Zapošljavanje mladih, pronatalitetna politika, kažnjavanje dilera droga, zabrana rasprodaje Hrvatske, odgovornost sudstva, državnog odvjetništva i policije, te provođenje referenduma za pitanja od nacionalnog interesa, neke su od tema na kojima se zasniva njezin predizborni program.

U Hrvatski sabor trebalo bi se, prema mišljenju Vesne Balenović, ulaziti izravnim izborom zastupnika, a ne putem stranačkih lista. Time bi se spriječio ulazak anonimnih osoba, kao što su tajnice i vozači nekih stranačkih vođa, koje su možda zadužile svoje šefove, ali ne i hrvatske građane, poručila je Balenović.

Izvijestila je da je u skladu sa Zakonom o financiranju političkih stranaka, nezavisnih lista i kandidata, u Zagrebačkoj banci otvoren poseban žiro-račun za financiranje troškova izborne promidžbe njezine neovisne liste, a donacije se mogu uplatiti na žiro račun broj 2360000-3114026359.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene