Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ostaci velikog rimskog vojnog logora iz prvog stoljeća otkriveni su u sjevernoj Njemačkoj, što je dodatni dokaz rimskih ekspedicija duboko u svijet barbara, objavili su arheolozi.


"Ovo je jedno od najvećih rimskih vojnih nalazišta na desnoj obali Rajne. U njemu je moglo biti najmanje 20.000 vojnika", rekao je novinarima arheolog Salvatore Ortisi. "Logor je korišten od jedne do tri noći i zatim je napušten".

USPAVANA LJEPOTICA U biblijskom gradu pronađeni 2000 godina stari ostaci

Logor četvrtastog oblika otkriven je ispod obrađenih polja na južnim rubovima Hannovera. Imao je tridesetak hektara površine i prvi je rimski vojni logor pronađen u sjevernonjemačkoj ravnici.
Rimska se vojska rutinski ukopavala i gradila zemljane obrambene zidove na neprijateljskom teritoriju čak i kada je bilo u pitanju samo jednodnevno zaustavljanje.

Najpoznatija rimska ekspedicija na područje neukrotivih germanskih plemena završila je krvoprolićem u Teutoburškoj šumi 9. godine, kada su ujedinjeni Germani iz zasjede napali i uništili tri rimske legije.

Vezani članci Koronavirus u Italiji, ilustracija Italija Njemačkoj: Pomozite kao što se vama pomoglo nakon Drugog svjetskog rata Markus Soeder Iz Njemačke stižu ozbiljne kritike: ''U Bruxellesu je trenutno sve čudno tiho''

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook