Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Makarskom primorju prvi kolovoški vikend u znaku je velike smjene turista, koju prate jako velike gužve na prilaznim cestama turističkim mjestima.


S makarske rivijere ovoga će vikenda otputovati više od 15.000 gostiju, a jednako toliko stići će ih na odmor u ljetovališta od Brela do Gradca, doznaje se od turističkih radnika i hotelijera koji ističu kako će se nakon vikenda na tom područjku odmarati više od 60.000 turista.

Udarni ljetni vikend znatno je 'pojačao' promet na državnoj cesti D8, a gužvama pridonosi i jaka kiša te mokri kolnici. Vozi se u dugim kolonama, usporeno i s povremenim zastojima, gužve se stvaraju na prilaznim cestama turističkim mjestima, a posebice prema Makarskoj gdje je kolona vozila iz smjera Splita duža od osam kilometara.

Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je znatno pojačan i vozi se u koloni dugoj oko dva kilometra, dok na prometnici Makarska – Vrgorac preko Biokova vozi u kraćim isprekidanim kolonama.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prvoj i drugoj prijepodnevnoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike za Brač, pa je tridesetak vozila s putnicima ostalo čekati prvo poslijepodnevno isplovljavanje.

Na liniji Drvenik – Sućuraj od subote ujutro neprekidno plove dva trajekta, u Drveniku se na ukrcaj čeka duže od sat vremena, a u Hvaru sat i pol do dva.

Autobusi na makarski autobusni kolodvor stižu uglavnom sa zakašnjenjem od pola sata do sat vremena, a unatoč dodatnim linijama u dolasku i odlasku autobusi su popunjeni. (Hina)

Vezani članci Hrvatska gorska služba spašavanja - 1 Tragali za strancem na Biokovu, spasili osmero ljudi i uputili apel: "Koliko je puta potrebno moliti? I mi smo samo ljudi" Turizam: Propast Makarske rivijere - 2 Zbog mjera na granici Makarska rivijera zjapi prazna. Ugostitelji očajni: „Ništa više ne pomaže, nije dobro...“
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju