Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velikogoričani i dalje muku muče sa skupim grijanjem. Od siječnja računi su im veći oko 47 posto, što je najveće poskupljenje u državi.


Građani su prosvjedovali peticijom, no, nije pomogla. Predstavnicima Vlade nisu je uspjeli ni uručiti zbog čega najavljuju prosvjede. Podržava ih grad kojim vlada SDP. HEP Toplinarstvo u Velikoj Gorici grije šest i pol tisuća stanova i oko dvadeset tisuća stanovnika. S obzirom na poskupljenje, ali i povećanu potrošnju u zimskim mjesecima, većini su računi u konačnici bili i sto posto veći.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo kako zaštititi prozore da ne prodire zima, smanjite za koju kunu račune za grijanje Slika nije dostupna AFERA RAZDJELNICI Ovako se to radi u ostalim zemljama Unije

>> Grijanje poskupjelo i za 100 posto

Problem se preusmjerava s adrese na adresu i sve se vrti u začaranom krugu. Osim poskupljenja, Velikogoričani HEP Toplinarstvu sada prijete tužbom zbog zagađenja zraka. A paralelno s tim grad s dva milijuna kuna građanima obećava pomoć pri plaćanju računa za vodu, komunalne naknade i odvoženje smeća. No, ni to neće biti od velike pomoći.