Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani najavljuju prosvjede

Velika Gorica: Računi za grijanje poskupili do 47%

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velikogoričani i dalje muku muče sa skupim grijanjem. Od siječnja računi su im veći oko 47 posto, što je najveće poskupljenje u državi.

Građani su prosvjedovali peticijom, no, nije pomogla. Predstavnicima Vlade nisu je uspjeli ni uručiti zbog čega najavljuju prosvjede. Podržava ih grad kojim vlada SDP. HEP Toplinarstvo u Velikoj Gorici grije šest i pol tisuća stanova i oko dvadeset tisuća stanovnika. S obzirom na poskupljenje, ali i povećanu potrošnju u zimskim mjesecima, većini su računi u konačnici bili i sto posto veći.

Pročitajte i ovo Grijanje - 5 HEP poručio Neugodne vijest za velik broj Zagrepčana: Zbog puknuća vrelovoda ostali bez grijanja Kuhanje na plin, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Novi udar Poskupili su plin i struja, doznajemo koliko će vam se povisiti računi

>> Grijanje poskupjelo i za 100 posto

Problem se preusmjerava s adrese na adresu i sve se vrti u začaranom krugu. Osim poskupljenja, Velikogoričani HEP Toplinarstvu sada prijete tužbom zbog zagađenja zraka. A paralelno s tim grad s dva milijuna kuna građanima obećava pomoć pri plaćanju računa za vodu, komunalne naknade i odvoženje smeća. No, ni to neće biti od velike pomoći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene