Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privođenja u HR i BiH

Velika akcija u Dubrovniku: Duge cijevi na ulicama 'razbijaju' narko hobotnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akciju na području Dubrovnika provodi dubrovačka policija u suradnji s USKOK-om.

U Dubrovniku je u četvrtak ujutro razbijena skupina koja se duže vrijeme bavila nabavom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, doznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena

Međunarodnu akciju suzbijanja trgovine narkoticima policija provodi u suradnji s Uskokom, a prema prvim informacijama članovi osumnjičene skupine drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine te preprodavali na dubrovačkom području.

Policija je uhitila šest muškaraca i jednu ženu, nakon pretrage više kafića, stanova, brodova.

 FOTO - POLICIJA U AKCIJI: Duge cijevi u Sisku, lovili naoružanog pljačkaša

Dubrovačka policija službeno je potvrdila tek da u sklopu međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima provodi uhićenja.

"Akcija se provodi za kaznena djela u nadležnosti Uskoka", kratko je u telefonskoj izjavi potvrdila zamjenica glasnogovornice dubrovačke policija Andrijana Biskup.

Na cestovnim izlazima iz Dubrovnika građane su jutros dočekali pripadnici MUP-a s "dugim cijevima", a prema pisanju medija duge cijevi uočene su i na ulicama nekih gradova susjednih država.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o nastavku policijske akcije Gladius u kojoj je ranije uhićeno više od 50 osoba iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije, zbog krijumčarenja prvenstveno marihuane koje je u 'prvom valu' 2013. zaplijenjeno gotovo 400 kilograma.

Paralelno je slična akcija provođena i u Bosni i Hercegovini. Sedamnaest osoba od kojih su četvorica policajci, osumnjičeno je za organizirani kriminal i krijumčarenje droge iz te zemlje u Hrvatsku i oni su bili meta akcije privođenja koja je u četvrtak izvedena na području Banje Luke i Trebinja, izjavio je tijekom dana ravnatelj uprave policije MUP-a Republike Srpske Gojko Vasić.

Akcija kodnog naziva 'Maska' provodi se pod nadzorom Tužiteljstva BiH s ciljem dokumentiranja kaznenih djela organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa opojnim drogama i krijumčarenja, stoji u priopćenju.

Policija privodi osobe koje su osumnjičene da su ta kaznena djela u proteklih šest mjeseci počinila u Hrvatskoj na području Dubrovnika te na području Trebinja, Bileće i Berkovića u istočnoj Hercegovini.

Ostojić: Policija dobro radi svoj posao u Dubrovniku

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u četvrtak povodom policijske akcije i uhićenja u Dubrovniku kako je "sigurno da policija dobro radi svoj posao u Dubrovniku, a ako treba mora izvaditi i duge cijevi."

Ostojić je to odgovorio novinarima pred Banskim dvorima na upit zašto se u akciji u Dubrovniku koriste duge cijevi.

U Dubrovniku je u četvrtak ujutro razbijena skupina koja se duže vrijeme bavila nabavom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, doznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom odvjetništvu.

Međunarodnu akciju suzbijanja trgovine narkoticima policija provodi u suradnji s Uskokom, a prema prvim informacijama članovi osumnjičene skupine drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine te preprodavali na dubrovačkom području. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene