Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MVPEI demantirao

Veleposlanik RH nikada nije dao intervju srpskom portalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u priopćenju je demantiralo da je hrvatski veleposlanik u Republici Srbiji Željko Kuprešak dao intervju internetskom portalu 'Blic online', a koji su zatim prenijeli i neki hrvatski mediji.

MVPEI u svom priopćenju demantira 'navodni intervju veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Srbiji Željka Kuprešaka objavljen na internetskom portalu 'Blic online' 1. svibnja 2010. godine pod naslovom 'Hrvatski ambasador: Beograd je izmislio prepune kafane', autorice Biljane Tasić, a koji su prenijeli neki hrvatski mediji'.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Tucker Carlson - 1 razgovor s Tuckerom Carlsonom VIDEO Putin otkrio u kojem će slučaju napasti Poljsku, progovorio i o globalnom ratu: "Još nismo postigli ciljeve" Vladimir Putin Drugačiji od drugih Kremlj otkrio zašto je Putin pristao na intervju s kontroverznim američkim novinarom

'Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji Željko Kuprešak nikada nije dao intervju novinarki Biljani Tasić za rubriku Kako žive stranci u Beogradu', navodi MVPEI, dodajući da je 'novinarka Tasić zamolila veleposlanika Kuprešaka za razgovor o Hrvatima u Srbiji u svrhu provođenja ankete. Uvijek otvoren za medije, a posebno kada se radi o Hrvatima u Srbiji, veleposlanik je govorio o njihovom današnjem statusu i položaju u toj zemlji'.

MVPEI dodaje 'da ni prije a niti tijekom razgovora nije bilo riječi o tome da će razgovor s veleposlanikom biti objavljen u formi intervjua', te da je sve iz razgovora s veleposlanikom izvučeno je iz konteksta i iskorišteno za formu intervjua bez veleposlanikove autorizacije i znanja. 'Izneseni stavovi isključivo su zaključak autorice teksta i ne predstavljaju mišljenje veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Srbiji', ističe MVPEI, dodajući da je tekst demantija Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji već poslalo redakciji lista 'Blic'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene