Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras 200. izdanje

Provjereno: Pogledajte najbolje od najboljeg!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pet sezona tim 'Provjerenog' na čelu s urednicom i voditeljicom Ivanom Paradžiković istražio je, provjerio i progovorio o gotovo tisuću tema, a večeras ćemo vidjeti i 200. izdanje ovog informativnog magazina Nove TV.

'Provjereno' je okupilo sjajan novinarski tim kojeg čine Ana Blažević, Danka Derifaj, Mato Barišić, Ivan Skorin, Ema Branica i Maja Medaković. Istraživačke priče i vrhunske reportaže koje su nagrađene Velebitskom degenijom (Danka Derifaj) i emitirane na CNN-u (Ana Blažević, Vjekoslav Đaić) te svestranost novinara garancija su otkrivanja pozadine društvenih problema i brojnih zanimljivosti.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Alenka Čurin Janžeković - 2 2019. ispričala za Provjereno Nad njezinom su se odlukom da se podvrgne eutanaziji mnogi zgražali: Ovo je Alenkina priča

Novinari 'Provjerenog' redovito sudjeluju kao gosti na tribinama, predavanjima, a njihove reportaže i prilozi koriste se u brojne edukativne svrhe na fakultetima, ministarstvima i muzejima.

Rekord sezone 'Provjereno' je ostvarilo u veljači kada je svojim temama zaintrigiralo više od 650.000 gledatelja*. U jubilarnom izdanju vidjet ćemo pregled najboljih reportaža i priča informativnog magazina kojeg gledatelji ne propuštaju u večernjem terminu četvrtkom na Novoj TV.

Prisjetit ćemo se reportaže novinarke Ane Blažević u kojoj je ukazala na strašan propust institucija koji je omogućio optuženom pedofilu u BiH da dođe u Zagreb, zaposli se u zagrebačkoj školi biljara te nastavi zlostavljati dječake. Nakon što je ova priča objavljena u 'Provjerenom', zlostavljač je uhićen te osuđen na 16 godina zatvora.

Da novinari 'Provjerenog' rade temeljito svoj posao te u svom istraživanju i provjeravanju informacija idu do samog kraja, dokazuje i reportaža na kojoj je radila dobitnica nagrade HND-a 'Velebitska degenija' Danka Derifaj. Naime, zbog priče o ilegalnom iskapanju šljunka na Dravi Danki Derifaj, nezadovoljnici izvještavanjem, su čak prijetili i smrću što je prijavila policiji a struka osudila takav napad na slobodu izvještavanja.

Gledatelji se imaju priliku prisjetiti i priče Ivana Skorina nakon koje je promijenjen zakon. Nakon detaljne reportaže prikazane u 'Provjerenom' u kojoj je novinar skrivenom kamerom snimio i istražio što bi se dogodilo da dođe do požara u nekom od klubova, inspektori su dobili veće ovlasti da mogu nadzirati rad noćnih klubova.

Kamere 'Provjerenog' tijekom pet godina emitiranja snimile su nevjerojatne situacije: lopove na djelu, stanodavce koji otvoreno priznaju kako ne prijavljuju svoje podstanare, ali i sam trenutak dolaska bebe Katje na svijet. Brojne priče koje su nas ganule i ljude koji su nas nadahnuli mogli smo vidjeti u posljednjih 200 emisija 'Provjerenog'.

Prisjetit ćemo se između ostalog i razgovora Mate Barišića s Nickom Vujičićem, mladićem zaraznog optimističnog duha rođenog bez ruku i nogu. O 'potrošačkim' pričama koje je objavilo 'Provjereno' danima se također raspravljalo. Kakvo mlijeko pijemo, jesmo li svjesni kako nam proizvođači potiho 'podvaljuju' poskupljenja time što smanjuju gramažu proizvoda, kako nas trgovci potkradaju ne izvraćajući nam ostatak u lipama, znamo li prepoznati ribu iz uzgoja koja se prodaje kao da je divlja – samo su neke od tema koje je obradilo 'Provjereno'.

Brojnim znanstvenim testovima i eksperimentima ekipa magazina približila je ljudima zakone fizike i razne prirodne fenomene. Između ostalog saznali smo što gravitacija, ali i sile deset puta jače od nje, rade našem tijelu te koliko je zapravo uspješna policijska metoda izrade fotorobota. Da li je zijevanje zarazno, može li čovjek hodati po vodi, žici i žeravici, provjeravala je sve redom novinarka Ema Branica na vlastitom primjeru.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene