Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novinarka prijavila prijetnje

Udruga šljunčara prijetila reporterki Provjerenog Danki Derifaj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijetnje od strane Udruge šljunčara novinarka Danki Derifaj prijavila je policiji podnošenjem prijave za uznemiravanje.

Nagrađivana reporterka Provjerenog sustavno i kontinuirano istražuje temu šljunčarenja i pripadajućeg zakona ove djelatnosti upozoravajući na prekršaje i nelogičnosti u praksi. Nezadovoljni njezinim izvještavanjem predstavnici Udruge šljunčara imali su niz pokušaja vršenja pritisaka na novinarku Derifaj. Posljednji i najozbiljniji pojavio se na službenoj Facebook stranici Udruge gdje su objavljene poruke koje se mogu smatrati prijetnjom smrću.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

'Kontinuirano od njih primam neugodne telefonske pozive i vulgarne opaske, a posljednjim primjerom očito kompenziraju nezadovoljstvo uzrokovano obećanjima da će nesmetano šljunčariti na Dravi bez obzira što ne posjeduju koncesiju za to', rekla je Derifaj

Nova TV svaku prijetnju upućenu novinarima smatra ozbiljnim napadom ne samo na osobu nego i slobodu medija i izvještavanja, te će u suradnji s nadležnim institucijama učiniti sve potrebito da ih se zaštiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene