Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prijetnje od strane Udruge šljunčara novinarka Danki Derifaj prijavila je policiji podnošenjem prijave za uznemiravanje.


Nagrađivana reporterka Provjerenog sustavno i kontinuirano istražuje temu šljunčarenja i pripadajućeg zakona ove djelatnosti upozoravajući na prekršaje i nelogičnosti u praksi. Nezadovoljni njezinim izvještavanjem predstavnici Udruge šljunčara imali su niz pokušaja vršenja pritisaka na novinarku Derifaj. Posljednji i najozbiljniji pojavio se na službenoj Facebook stranici Udruge gdje su objavljene poruke koje se mogu smatrati prijetnjom smrću.

Vezani članci Obitelj Matić Ovakvih nam priča fali! Dokaz da se za dobre ljude život uvijek pobrine: Baka udomila vlastite unuke da ne završe u domu i sada su nerazdvojni Migranti u Hrvatskoj - 3 Krijumčari migranata otkrili još lakši i bolji način: "Bio sam s čovjekom kad je plaćao policajcu 20.000 eura. Davao je to na stol da mu kaže ima li akcije"

'Kontinuirano od njih primam neugodne telefonske pozive i vulgarne opaske, a posljednjim primjerom očito kompenziraju nezadovoljstvo uzrokovano obećanjima da će nesmetano šljunčariti na Dravi bez obzira što ne posjeduju koncesiju za to', rekla je Derifaj

Nova TV svaku prijetnju upućenu novinarima smatra ozbiljnim napadom ne samo na osobu nego i slobodu medija i izvještavanja, te će u suradnji s nadležnim institucijama učiniti sve potrebito da ih se zaštiti.