Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljednji prijedlog europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna o posredovanju još je uvijek aktualan, izjavio je danas predsjednik vanjskopolitičkog odbora slovenskoga parlamenta Ivo Vajgl prije početka zatvorene sjednice toga odbora, na kojoj se raspravlja o Rehnovoj inicijativi.


Na sjednici iza zatvorenih vrata sudjeluje i ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar. Žbogar je prošli tjedan izjavio da to što Hrvatska još nije odgovorila na Rehnov prijedlog daje Sloveniji dovoljno vremena da o toj inicijativi raspravi u parlamentu.

Vezani članci Žilet žica na hrvatsko-slovenskoj granici - 5 Prevozio migrante, bježao policiji pa se zabio u zid: Preminuo Pakistanac, pet ljudi prevezeno u bolnicu Cjepljenje, ilustracija Unatoč prosvjedima, slovenska vlada donijela odluku: Zaposleni u državnim službama moraju imati potvrdu o cijepljenju

Vajgl će dati izjavu za novinare nakon sastanka.

Kako su ocijenili neki sudionici prije početka sjednice, za Sloveniju bi bio korak natrag u inicijativi Europske komisije ako se iz medijacijskog procesa doista povuče Marti Ahtisari, koji se spominjao kao najvjerojatniji posrednik.