Iz policije su poručili kako čine sve ne bi li što prije otkrili tko to zlonamjerno pokušava širiti paniku slanjem lažnih poruka.


Cilj pošiljatelja je, ističu, omesti građane u svakodnevnim aktivnostima i onome što nazivamo "normalnim životom", no, na sreću, većina građana ipak ih ne shvaća preozbiljno.

Vezani članci Kune Dobio milijun kuna za radove koje nikad nije izvršio niti je vratio novac Pas, ilustracija Ženu i njezina samojeda u šetnji izgrizao pas koji je istrčao iz dvorišta: ''Zgrabio ga je pa je napao mene''

Sve mjerodavne službe složne su u poruci za građane, nema razloga za brigu. Istina je da živimo u turbulentnim vremenima, no baš zbog toga svi kojima je to posao posljednjih su mjeseci na dodatnom oprezu.

POLICIJA UPOZORAVA 'Zanemarite poruku koja kruži ovih dana društvenim mrežama'

Stupanj sigurnosti povećan je još nakon terorističkog napada u Zvorniku potkraj travnja, pa ponovno nakon nedavnih napada u Parizu. Samo u Zagrebu postoji više od 280 kamera postavlja se još 70-ak koje u iznimnim slučajevima kao što je prijetnja terorističkim napadima služe i kao sjajan alat sigurnosnim službama za sprečavanje najgoreg.

Pojačani oprez nije nešto što bi građani trebali osjetiti i što bi im trebalo smeteti u svakodnevnom životu. Uznemirujuće poruke o ugroženosti u središtu Zagreba pojavile su se još prije 10-ak dana da bi uzele maha posljednja dva dana.

O njihovoj vjerodostojnosti, odnosno nevjerodostojnosti dovoljno govori činjenica da postoji nekoliko inačica koje nisu identične tako da građani, uvjerava policija doista nemaju razloga za brigu. Dakle, nema prepreka za uživanje u prekrasnom u adventskom ugođaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook