Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažne glasine

POLICIJA UPOZORAVA 'Zanemarite poruku koja kruži ovih dana društvenim mrežama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljstvo policije skreće pažnju građanima da u zadnjih nekoliko dana putem društvenih mreža i SMS-a kruži poruka čiji sadržaj ima za cilj uznemiriti građane.

Naime, autor poruke poziva se na navodni izvor u Sigurnosno-obavještajnoj agenciji potencirajući navodnu neposrednu opasnost od terorizma u Republici Hrvatskoj. Tekst poruke je neistinit i netočan, a jedini cilj je širenje neutemeljenog straha i panike među građanima, tvrde iz ravnateljstva policije.

'Pozivamo građane da zanemare ovakve poruke, a pogotovo da ih ne dijele putem društvenih mreža i SMS-ova. Ukoliko zaprimite poruku ovakvog sadržaja, sve korisne informacije možete dostaviti na adresu elektronske pošte policija@mup.hr.

Skrećemo pažnju da je širenje lažnih i uznemirujućih glasina opisano kao kazneno djelo u Kaznenom zakonu RH', poručila je policija.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

Sadržaj sporne poruke možete pročitati na priloženoj fotografiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene