Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik Vlade RH za društvene djelatnosti i ljudska prava Slobodan Uzelac danas je u Čakovcu izjavio kako za rješavanje teškoća romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji država ulaže višestruko više novaca nego li je to činila prijašnjih godina, no da je, bez obzira na to koliko se ulagalo, problem velik i dugoročan te se ne može jednostavno riješiti.


Potpredsjednik vlade Uzelac na tiskovnoj konferenciji pohvalio je s tim u vezi napore lokalne zajednice, te je naglasio da se bolji rezultati mogu postići jedino zajedničkim nastojanjem mjesnih i državnih vlasti. No, uz sve napore ostaje problem obrazovanja Roma koji je posljedica prijašnjeg višegodišnjeg stagniranja, rekao je dodajući da je smjer u kojem se krenulo dobar, odmaknulo se od početka, ali još uvijek je daleko kraj problemima romske nacionalne manjine.

Uzelac se tijekom svog službenog posjeta Međimurskoj županiji sastao i sa županom Ivanom Perhočom, koji mu je skrenuo pozornost na neprimjerene uvjete u kojima radi Osnovna škola Vladimira Nazora u Pribislavcu. Kako je rekao, ne može jamčiti da će nova školska godina ove jeseni u toj školi početi bez teškoća. Naime, škola se nalazi u dvorcu obitelji Feštitetić i već je tijekom 1970-ih bilo planirano da se odande premjesti, ali to se do danas nije dogodilo.

Zbog sigurnosti 339 učenika koje pohađa školu Perhoč vidi samo dva rješenja, adaptaciju postojećeg objekta ili, po njemu, najbolje izgradnju nove škole.

Uzelac je danas u Čakovcu održao i predavanje 'Ljudska prava i hrvatska europska perspektiva'. (Hina)

Vezani članci Uspješni projekti Istre i Kvarnera Buši se, asfaltira, grade brodovi: Hrvatskoj trebaju investicije, a na ovim mjestima to shvaćaju vrlo ozbiljno Damir Vanđelić Vanđelić neće biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba: ''Moja su mišljenja fokusirana samo na obnovu grada Zagreba i ne razmišljam ni o čemu drugom''
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju