Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA OBJAVILA DETALJE

Užas na autocesti: Kamion pokosio radnike dok su postavljali signalizaciju, jedan mrtav, drugi teško ozlijeđen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teškoj prometnoj nesreći na autocesti A7 na čvoru Orehovica život je izgubio jedan djelatnik Hrvatskih autocesta, dok je drugi teško ozlijeđen, ali izvan životne opasnosti. Teretno vozilo naletjelo je na radnike dok su postavljali signalizaciju.

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu navečer u kasnim večernjim satima na autocesti A7 na čvoru Orehovica na radnom zadatku život je izgubio jedan djelatnik Hrvatskih autocesta, dok je drugi djelatnik teško ozlijeđen, ali izvan životne opasnosti.

Prometna nesreća dogodila se u zoni postavljanja privremene prometne signalizacije gdje je ograničenje brzine bilo na 40 km/h upravo zbog toga što su radnici na cesti u specifičnim uvjetima.

HAC je poslao priopćenje u kojem je izrazio duboko žaljenje zbog tragičnog događaja te je obitelji svog djelatnika izrazio sućut, a ozlijeđenom djelatniku poželio što brži oporavak.

Iz HAC-a apeliraju na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti.

"Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća", ističu.

Točan uzrok nesreće znat će se po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave.

Nesreća se dogodila kada je teretno vozilo naletjelo na radnike dok su postavljali signalizaciju. Nesreća se dogodila u srijedu nakon 23 sata, a na terenu su bili i vatrogasci iz JVP-a Rijeka.

O svemu se priopćenjem oglasila policija. Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Sinoć oko 22 sata na autocesti A6 kod čvora Orehovica dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 38-godišnji hrvatski državljanin.

Očevidom kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica utvrđeno je kako je do nesreće došlo kada je 65-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes, splitskih registracijskih oznaka, i krećući se nepropisnom brzinom iz pravca Čavli u smjeru Rijeke udario u skupinu vozila koja se nalazila na prometnici, a potom i u zadnji dio teretnog vozila, marke Iveco, zagrebačkih registracijskih oznaka, iz skupine kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin.

U tom trenutku na zadnjem dijelu priključnog vozila spomenute skupine vozila nalazio se djelatnik HAC-a - ophodar ceste, 38-godišnji hrvatski državljanin, koji je od zadobivenih ozljeda ,nažalost, preminuo na mjestu nesreće.

Ozlijeđenom 53-godišnjem vozaču je medicinska pomoć pružena u KBC-u Rijeka, gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uskoro natječaj Novi sustav naplate cestarina na autocestama: Naplatne kućice odlaze u povijest, evo kada bi sve trebalo zaživjeti

Vozač 65-godišnjak uhićen je i priveden na postupanje u Postaju prometne policije Rijeka te je po završetku kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, kaznenog djela opisanog u čl. 227. st.4. i st.1. Kaznenog zakona.

Pročitajte i ovo Vožnja u suprotnom smjeru Mimoilaženje sa šleperima Vozila brzim trakom autoceste, ali u suprotnom smjeru: Vozači joj neprekidno trubili, ni to je nije omelo

Za vrijeme trajanja očevida promet na navedenom dijelu autoceste između čvora Čavle i Orehovica bio je potpuno obustavljen za sva vozila od 22:30 do 02:45 te usmjeren na druge, alternativne pravce", priopćila je PU primorsko-goranska. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene