Obavijesti Video Pretražite Navigacija
17 puta više korisnika

Usred sezone na Viru nestalo struje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnike Vira i njihove goste muče problemi s učestalim nestancima električne energije.

Posljednja dva dana struja u predjelima Vira nestaje u večernjim satima, kada nastaje preopterećenost mreže. Prije desetak dana bez struje je ostalo i cijelo mjesto jer električni sustav ne može podnijeti naglo povećanje broja korisnika. Za vrijeme zime ih je do 3.000, a trenutačno je na Viru, prema procjenama, čak 50.000 ljudi.

Pročitajte i ovo Apartmanizacija - 2 Privatni smještaj brzo raste Prijeti li Hrvatskoj over-turizam? Neki gradovi na obali uvode red, a s time se slažu i turisti: "To je dobra odluka" Plaža na Viru VIR - KORONA FREE OTOK U vrijeme korone oni obaraju turističke rekorde: Ovdje se trenutno odmara najviše gostiju u Hrvatskoj - "Cijene su ostale iste kao lani"

>> Počelo je!

'Strašno, ali nikad dosad nije. Unazad par godina, nije nestajalo struje do ove godine. Ovo sad je sramota', rekao je Dragutin Carek, vlasnik vikendice. 'Teško je raditi u takvim uvjetima. Struje nestane svaki dan oko 10 navečer. Kad nema struje, nema ni vode i mi ne možemo onda raditi. Moramo paliti svijeće', rekla je Mirela Jozić, konobarica.

'Nismo znali da će na taj način eskalirati toliko. Ima dosta nelegalnih priključaka. Dakle, mi pokušavamo te nelegalne priključke skinuti sa naših mreža', rekao je Tomislav Dražić, direktor Elektre Zadar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene