Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kao što je i najavljeno, počelo je rušenje ilegalnih objekata. Polazišna točka bagera je otok Vir na kojem je oko 8.000 bespravno izgrađenih objekata. Neki su građani jutros sami započeli s rušenjem.


Počelo je rušenje bespravno izgrađenih objekata na otoku Viru. Nešto prije 9 sati prvi je bager stigao na taj otok. Radi se o oko 8.000 objekata, uglavnom o započetoj gradnji i onima koji nisu namjenjeni za stalno stanovanje. Policija će asistirati na područjima gdje će se rušiti.

Neki sami počeli rušiti

Vezani članci Uništio kamione bagerom Pa ti nemoj plaćati radnike: Shvatio je da od plaće neće biti ništa pa se opako osvetio šefu Slika nije dostupna Rušenje bespravne gradnje kreće čim se proljepša vrijeme

Gospodin Ivo Blažević iz Zagreba jutros u 8 sati sam je započeo s rušenjem svoje vikendice. Kaže da mu je jeftinije da to sam napravi nego da plaća Ministarstvu. Upravo je to nekoliko puta isticala i sama ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

Blažević je svoju vikendicu, a radi se o jednokatnici s potkrovljem, koju je izgradio nakon 21. lipnja 2011. kada su napravljene ortofoto snimke. Naime, nakon tog datuma sve što se nedozvoljeno gradilo automatski je proglašeno nelegalnim te je određeno za rušenje.

Manje zahtjeva za legalizacijom od očekivanog

Do sada je podneseno 85.000 zahtjeva za legalizacijom objekata. Ministrica Anka Mrak Taritaš u Dnevniku Nove TV jučer je rekla kako je malo pesimistična oko toga koliko će ljudi u konačnici podnijeti zahtjev za legalizacijom.

'Pa ja sam malo pesimistična. Mislim otprilike 150.000. optimisti kažu i više. Kad smo napravili Zakon o legalizaciji bili smo uvjereni da će do 31. lipnja biti oko 100.000 zahtjeva, a evo, na kraju siječnja je 85.000', rekla je ministrica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook