Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sajam će se održati od 8. do 13. studenog na Zagrebačkom velesajmu, a predviđen je i dolazak hrvatskih i inozemnih književnih zvijezda.


Ovogodišnji 39. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber 2016. održat će se od 8. do 13. studenog na Zagrebačkom velesajmu, gdje će u 5. i 6. paviljonu svoja izdanja predstaviti svi domaći nakladnici, izjavio je Hini Zoran Ušurić iz projektnoga tima Interlibera.

Vezani članci Promocija monografije Promocija monografije "25 godina Zajednice Susret" na Interliberu Slika nije dostupna Otvoren jubilarni 40. Interliber: Više od 300 izlagača iz 16 zemalja

Ušurić je naglasio kako se dosad prijavilo više od 300 izlagača te dodao kako će se na ovogodišnjem Interliberu predstaviti Narodna Republika Kina.

Ljubitelje knjige dočekat će oba puna paviljona s pregršt novih naslova, predstavljanje knjiga, a predviđen je dolazak hrvatskih i inozemnih književnih zvijezda, napomenuo je, dodavši kako su organizirani neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi.

Sve je to samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača, istaknuo je. Napomenuo je kako će se na ovogodišnjem Interliberu predstaviti poslovni svijet izdavačkoga i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.

Pekinški sajam organizira predstavljanje nove zvijezde kineske književne scene, knjige recepata poznatog šefa kuhinje, otkrivanje kineske kaligrafije te kušanje tradicionalnih kineskih čajeva. Privredna komora Srbije i resorno ministarstvo predstavit će srpsku književnosti i izdanja 18 srpskih nakladnika.

Znanstveni kvart održavat će se ove godine na tri lokacije: na glavnoj pozornici i iza pozornice u 6. paviljonu te na galeriji 5. paviljona.

Edukativno-zabavni sadržaj Znanstveni kvart organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba. Ulaz na Interliber i ove će godine biti besplatan za sve posjetitelje. (Hina)