Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vidim da je Milanović od uvreda prije nekoliko dana do debate, dijaloga te današnjih izraza ljubavi evoluirao u svojim stavovima", rekao je Plenković na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a.


Andrej Plenković pozdravlja odluku Tomislava Čuljka da se neće kandidirati za Sabor. 'Mislim da je riječ o važnom političkom signalu kojeg upućujem i njemu i kolegama u petoj izbornoj, da je vrijeme za osvježenje na listama, cijenim tu njegovu gestu koja je došla u pravom trenutku', rekao je Plenković.

Vezani članci Sjednica Vlade - 12 ''HEP-u dajemo 900 milijuna eura'', potvrdio Plenković, a otkrio i otkud novac za nabavu novog naoružanja Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Plenković: "Novi paket mjera bit će usvojen u ožujku, a stupit će na snagu 1. travnja"

'Želim pozdraviti i odluku visokog časnog suda koji je odobrio povratak Prgometa i Kujundžića, dvaju naših, do prije nekoliko godina istaknutih članova. Ja sam predložio da je najprikladniji način suradnje povratak u stranku', rekao je Plenković.

Kazao je i da kampanju, ali i općenito u hrvatsku politiku, želi staviti na višu razinu, koja će dati politici sadržaj i omogućiti kandidatima da takav pristup bude dominantan. "Za kulturu sam dijaloga i visoku razinu rasprave i drago mi je da je Milanović evoluirao vrlo brzo u zadnjih pet, šest dana", komentirao je.

Ne misli da je SDP nenarodna oporba, već "politička stranka koja zastupa svoja stajališta". "Oni na ove izbore idu s istim ljudima i istim programom na temelju kojeg su 8. studenog izgubili izbore", ustvrdio je.

Osvrnuo se i na pitanje javnog sučeljavanja prije izbora. 'Prigodom isticanja sam spremno kazao da želim sučeljavanje, da želim pristupiti odgovorno i da vide koje programe nude glavne stranke. Iskazujem spremnost na sučeljavanje na javnom servisu', rekao je šef HDZ-a i dodao kako želi da se to dogodi neposredno prije početka kampanje.

Nije želio komentirati ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji je snimljen s kako pozira uz hrvatsku zastavu s ustaškim grbom i sa slovom "U" istaknutim unutar riječi "Frankfurt" na otkrivanju spomenika Miri Barešiću. "Mislim da je ministar već odgovorio u medijima o čemu se radi. Ne bih to sad komentirao. On je jasno osudio ustaški režim i rekao da nije vidio sadržaj koji je bio napisan na zastavi", dodao je.

Iznio je i zabrinutost vezanu za aktualan politički dogovor u BiH na relaciji Izetbegović-Dodik rekavši kako se takve važne odluke ne mogu donositi bez svih političkih aktera u Predsjedništvu.

I nove prosvjedne note Srbije bile su tema Plenkovićevog obraćanja. 'Za pet dana bit ćemo svi u Kninu i obilježiti najvažniji dan moderne hrvatske povijesti. Važno je spustiti tenzije. Hrvatska je članica EU i NATO-a, poštuje najviše standarde manjina. Mislim da su to standardi koje Srbija još treba ostvariti. Založit ćemo se da riješe svoja pitanja na putu u EU. Rat se vodio na hrvatskom teritoriju i važno je da srpsko društvo prođe katarzu i suoči se s prošlošću', rekao je Plenković.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju