445156
445156
445156
445156
445156

PRGOMET I KUJUNDŽIĆ SE VRAĆAJU U HDZ 'Plenković je čovjek dijaloga i okupljanja'

  • , 01.08.2016., 14:25
  • Autor:
  • komentara

Na sjednici Visokog suda časti HDZ-a donesena je odluka o povratku Drage Prgometa i Milana Kujundžića u stranku.

 
 
 
 
Drago Prgomet i Milan Kujundžić se vraćaju u HDZ (Video: Vijesti u 14)
Drago Prgomet i Milan Kujundžić se vraćaju u HDZ (Video: Vijesti u 14)

Predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić potvrdio je u ponedjeljak kako se vraća u svoju bivšu stranku HDZ iz koje je izišao u vrijeme kada je na njezinu čelu bio Tomislav Karamarko, a nekadašnja predsjednica te stranke Jadranka Kosor, koju su mediji zajedno sa Kujundžićem i Dragom Prgometom navodili kao one koji će od aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića dobiti 'pozivnicu' za povratak u stranku, potvrdila je Hini kako nju nitko iz HDZ-a nije zvao.

"Visoki časni sud HDZ-a donio je danas takvu odluku, temeljem moga zahtjeva od prije nekoliko dana, da se vratim u tu stranku", rekao je Kujundžić.

Mediji navode kako je Visoki sud časti jednoglasno donio odluku da se Kujundžić te bivši zamjenik predsjednika HDZ-a i aktualni predsjednik stranke HRID Drago Prgomet vrate u svoju nekadašnju stranku.

"Nakon prvog razgovora s novim predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem shvatio sam da je on čovjek dijaloga i okupljanja", rekao je Kujundžić.

Tvrdi i da je o izbornim listama s Plenkovićem razgovarao tek načelno.

"Zemlja koja tone kao Hrvatska traži rješenja. Rješenja leže u novim ljudima u vrhu stranke, ljudima dijaloga i okupljanja", rekao je. Cilj mu je, kaže, da u stranku dođu dokazani i nekompromitirani ljudi, a u konačnici, pobjeda na predstojećim izborima.

Drago Prgomet danas nije bio dostupan za komentar.

Iako su mediji ovih dana navodili, pozivajući se na izvore bliske Plenkoviću, kako bi se o povratku u stranku trebalo razgovarati i s nekadašnjom predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor, ona kaže da je nitko u vezi s time nije kontaktirao.

"Za razliku od gospodina Prgometa i Kujundžića, sa mnom nitko iz HDZ-a nije razgovarao o mom povratku u tu stranku", rekla je Kosor Hini, dodajući kako nema daljnjih komentara.

 


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se