Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić opovrgnuo je povezanost Nadzornog odbora Brodosplita i njega osobno u aferu oko tog borodgradilišta. Sve će, kazao je ministar, pokazati istraga.


Nemam nikakve veze sa aferama i eventualnim kriminalnim radnjama kao predsjednik NO Brodosplita, tvrdi ministar te poručio kako nadležne službe trebaju utvrditi i sankcionirati krivca. Prema njegovim riječima, ovaj će tjedan istraga biti privedena kraju, a rezultati objevljeni javnosti. 

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Ovako će izgledati jahta čiji će tjedni najam iznositi 3,5 milijuna kuna! Slika nije dostupna MISTERIOZNI UDAR Građani: Čuli smo snažnu eksploziju!

Vukelić je kazao kako opozicija, prije svega SDP, koristi tu situaciju za jeftine političke poene. No, ta afera, ističe ministar, nema veze ni s HDZ-om niti s Vladom, već su to ljudi s imenom i prezimenom.

Žalosno je, kazao je Vukelić, da se jedna ozbiljna tema kao što su brodogradilišta, politizira pod krinkom brige. Ako je cilj riješiti stanje u brodogradnji treba se inzistirati da se otkrije istina i da se kažnjava, a ne da se upetljava politika ili stranka, poručuje ministar.

Vukelić je rekao kako je Uprava ta koja daje informacije je li neki ugovor financijski povoljan, može li se brod napraviti bez gubitaka, jesu li napravljene kalkulacije troškova, a tek tada Nadzorni odbor daje suglasnost. Informacije koje je NO dobio od Uprave. Sve su informacije, kazao je, govorile da je ugovor s njemačkim brodograditeljem Wesselsom pozitivan. 

Tadašnje je čelništvo brodogradilišta, prema riječima ministra, tvrdilo da u poboćnim pismima nema ništa neobično i da je sve u skladu sa zakonom. 

Ministar je izjavio i kako ne poznaje Dragu Mačeka (vlasnika Iceberga, tvrtke koja je u Split dovela njemačkog
brodograditelja), te da ne zna je li on član HDZ-a jer je o njemu saznao iz medija. Ustvrdio je i kako ne zna za nikakve Mačekove štetne ugovore u Kraljevici ili nekom drugom brodogradilištu.