Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uskoro kaznene prijave za Brodosplit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić opovrgnuo je povezanost Nadzornog odbora Brodosplita i njega osobno u aferu oko tog borodgradilišta. Sve će, kazao je ministar, pokazati istraga.

Nemam nikakve veze sa aferama i eventualnim kriminalnim radnjama kao predsjednik NO Brodosplita, tvrdi ministar te poručio kako nadležne službe trebaju utvrditi i sankcionirati krivca. Prema njegovim riječima, ovaj će tjedan istraga biti privedena kraju, a rezultati objevljeni javnosti. 

Pročitajte i ovo Porinuće broda u 3. maju - 1 Vrijedan 23,5 milijuna U 3. maju porinut 225 metara dugačak brod: "Opravdali smo međusobno povjerenje, stvaramo brodove za svjetsko tržište" Slika nije dostupna Imamo potencijala ODLIČNA VIJEST IZ HRVATSKE Položena kobilica za najveći jedrenjak na svijetu

Vukelić je kazao kako opozicija, prije svega SDP, koristi tu situaciju za jeftine političke poene. No, ta afera, ističe ministar, nema veze ni s HDZ-om niti s Vladom, već su to ljudi s imenom i prezimenom.

Žalosno je, kazao je Vukelić, da se jedna ozbiljna tema kao što su brodogradilišta, politizira pod krinkom brige. Ako je cilj riješiti stanje u brodogradnji treba se inzistirati da se otkrije istina i da se kažnjava, a ne da se upetljava politika ili stranka, poručuje ministar.

Vukelić je rekao kako je Uprava ta koja daje informacije je li neki ugovor financijski povoljan, može li se brod napraviti bez gubitaka, jesu li napravljene kalkulacije troškova, a tek tada Nadzorni odbor daje suglasnost. Informacije koje je NO dobio od Uprave. Sve su informacije, kazao je, govorile da je ugovor s njemačkim brodograditeljem Wesselsom pozitivan. 

Tadašnje je čelništvo brodogradilišta, prema riječima ministra, tvrdilo da u poboćnim pismima nema ništa neobično i da je sve u skladu sa zakonom. 

Ministar je izjavio i kako ne poznaje Dragu Mačeka (vlasnika Iceberga, tvrtke koja je u Split dovela njemačkog
brodograditelja), te da ne zna je li on član HDZ-a jer je o njemu saznao iz medija. Ustvrdio je i kako ne zna za nikakve Mačekove štetne ugovore u Kraljevici ili nekom drugom brodogradilištu.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene