Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj tvornice gline u Obrovcu

USKOK proširio istragu protiv Mladinea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je donio nalog o proširenju istrage protiv Vinka Mladinea u slučaju bivše tvornice gline u Obrovcu.

Bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je zajedno s još jednom osobom osumnjičen zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. USKOK u svojem priopćenju nije naveo imena ni inicijale osumnjičenih.

Pročitajte i ovo Voda se povlači iz Obrovca - 1 najgore je prošlo FOTO Pogledajte kako izgleda Obrovac nakon poplave: Ostala gomila blata, sve se dezinficira Slika nije dostupna Mladineo: Sanacija u Vranjicu nepropisno obavljena

>> I Vinko Mladineo ostaje u pritvoru

>> Slučaj Fimi medija: Priveden Mladineo

USKOK donosi kako su okrivljenici napravili dogovor prema kojem je tvornica Fondu ispostavilo račune i privremene situacije za radove i građevinski materijal koji su izvedeni, nabavljeni i naplaćeni temeljem drugih ugovora o sanaciji koje je trgovačko društvo zaključilo s Fondom.

'Za sanaciju bivše tvornice glinice u Obrovcu prvookrivljenik i drugookrivljenik su se dogovorili da će se koristiti i građevinski otpad s područja Zadarske županije, a što su u većem dijelu sufinancirali Fond i gradovi i općine s područja Županije. Troškove koji su se odnosili na taj građevinski otpad trgovačko društvo je prikazivalo u privremenim situacijama koje je su po nalogu prvookrivljenika, kao direktora Fonda, u cijelosti plaćene trgovačkom društvu, dakle, bez umanjenja za iznose koje su prethodno kroz sufinanciranje platile općine, gradovi i Fond', stoji u priopćenju DORH-a.

Prema ovom nalogu trgovačkom društvu je pribavljena nepripadna materijalna dobit u iznosu od najmanje 4,5 milijuna kuna, a za koji iznos je oštećen Fond. 'Osnovano se sumnja da je trgovačko društvo, čiji je vlasnik drugookrivljenik, kaznenim djelima pribavilo sebi nepripadnu materijalnu dobit u iznosu od najmanje 9,515,398,70 kuna', zaključuje DORH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene