Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan nakon uhićenja

Mladineo poslijepodne pred istražnim sucem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo poslijepodne će biti doveden na zagrebački Županijski sud kako bi sudac istrage odlučio o zahtjevu USKOK-a da mu se odredi istražni zatvor.

Ročište na kojem će sudac istrage Krešimir Devčić odlučiti hoće li Mladineu odrediti istražni zatvor zakazano je za 17 sati, potvrdio je Mladineov odvjetnik Milenko Umićević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet u pritvor Policija mu pretražila stan: Vinko Mladineo ponovno uhićen Slika nije dostupna Zlouporaba 'teška' 1,3 milijuna kuna Novo proširenje istrage protiv Mladinea i Zrnića Marinovića

Mladineo je jučer uhićen zbog sumnje da je s tvrtkom Fimi media Nevenke Jurak zaključivao ugovore kojima se izvlačio novac iz javnih poduzeća i ministarstava. Neslužbeno se doznaje da je Mladineo u poslovnim aranžmanima s Fimi medijom iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izvukao više od 5 milijuna kuna.

>> Vinku Mladineu USKOK odredio pritvor

Nakon što je jučer uhićen i ispitan u USKOK-u Mladineo je prenoćio u jedinici za zadržavanje na zagrebačkom Sjenjaku, odakle će poslijepodne biti doveden na Županijski sud. Njegovo uhićenje poklopilo se s odlukom zagrebačkoga Županijskog suda, koji je sinoć na prijedlog USKOK-a ukinuo istražni zatvor vlasnici Fimi medije Nevenki Jurak i bivšemu HDZ-ovu rizničaru i ravnatelju carine Mladenu Barišiću, koji je glavni osumnjičenik u ovoj aferi.

Prije Mladineova uhićenja za izvlačenje novca iz javnih poduzeća i ministarstava USKOK je sumnjičio 13 osoba, a šteta se nakon nekoliko proširenja istrage popela više od 80 milijuna kuna. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene