Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U privatne svrhe trošio državni novac

USKOK potvrdio da istražuje veleposlanika Nevena Juricu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je potvrdio da od 14. srpnja vodi istragu protiv stalnog hrvatskog predstavnika pri UN-u Nevena Jurice, koji je po pisanju medija u privatne svrhe trošio državni novac.

Glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić potvrdio je identitet Nevena Jurice budući da je protiv njega Ministarstvo vanjskih poslova već podnijelo kaznenu prijavu, a riječ je o javno-političkoj osobi i postoji interes javnosti.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse" Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a

Naime, po izmjenjenom Zakonu o kaznenom postupku tijelo koje vodi istragu može odlučiti da određena dokazna radnja ili njezin dio može biti javan kada za to postoji interes javnosti, a nije u suprotnosti s interesima istrage. O detaljima istrage i zbog čega se istraga vodi u USKOK-u nisu željeli govoriti.

Neslužbeno se doznaje da se istraga protiv Jurice vodi jer je za privatne svrhe trošio novac namjenjen diplomaciji.

Saborski Odbor za vanjsku politiku danas je jednoglasno predložio predsjedniku Stjepanu Mesiću da dužnosti razriješi Juricu, koji je to osobno zatražio.

Jurica trenutačno u Zagrebu zbog bolesti

Jurica je trenutačno u Zagrebu zbog bolesti, a sredinom lipnja Kontrolna služba Ministarstva vanjskih poslova nakon nadzora protiv njega je podnijela kaznenu prijavu. Uprava za financijsko-materijalne poslove toga ministarstva utvrdila je nepravilnosti u poslovanju Stalne misije pri Ujedinjenim narodima, navelo je tada Ministarstvo koje je o tom slučaju izvijestilo nadležna tijela.

Nezadovoljstvo radom veleposlanika Jurice u više navrata izrazio je i predsjednik Mesić, a o nenamjenskom trošenju proračunskog novca u hrvatskoj misiji pri UN-u pisali su i hrvatski mediji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene