Ivan Čehok na izricanju nepravomoćne presude (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Ivan Čehok na izricanju nepravomoćne presude (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

USKOK je podnio žalbu na presudu koja je između ostalih, i Ivana Čehoka proglasila krivim za zlouporabu položaja i ovlasti, a Tomislava Kezelja i Hrvoja Vojvoda nije. Žalbom žele da Vrhovni sud preinači presudu i izrekne strože kazne.


Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Vezani članci Privođenje osumnjičenih za pogodovanja u području prostornog planiranja i bespravne gradnje u Istri Određen istražni zatvor za dvoje osumnjičenih u Istri: "Svi znaju da se to radilo, ali se šuti" Katarina Jusić Detalji USKOK-ove akcije u Istri: Jedan od osumnjičenih priznao neka djela koja mu se stavljaju na teret

"USKOK je podnio žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom su Ivan Čehok, Davor Patafta, Narcisa Huljev i trgovačka društva T7 Vis i Winair proglašeni krivim, a Tomislav Kezelj, Hrvoje Vojvoda i trgovačko društvo T7 Grupa oslobođeni zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. (21. 2. 2019.)

Žalba je podnesena zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka (članak 467. točka 1. u vezi članka 468. stavak 1. točka 11. Zakona o kaznenom postupku) budući da USKOK smatra kako prvostupanjski sud u presudi nije naveo razloge o odlučnim činjenicama te da su razlozi o odlučnim činjenicama potpuno nejasni i u znatnoj mjeri proturječni.

Nadalje, žalba je podnesena i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja (članak 467. točka 3. u vezi članka 470. Zakona o kaznenom postupku) te odluke o kaznama (članak 467. točka 4. u vezi članka 471. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku).

USKOK je Vrhovnom sudu Republike Hrvatske predložio da uvaži žalbu, preinači pobijanu presudu, odnosno da djelomično ukine presudu u oslobađajućem dijelu te da preinači presudu u dijelu osporenih odluka o kaznama i okrivljenicima izreče strožu kaznu od one na koju su osuđeni prvostupanjskom presudom", stoji na službenim stranicama USKOK-a. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju