Obavijesti Video Pretražite Navigacija

USKOK-ov pouzdanik Joško Kuzmanić pod istragom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Bujama potvrdilo je da se protiv dvije fizičke i dvije pravne osobe, među kojima je i USKOK-ov pouzdanik u akciji Maestro Joško Kuzmanić, vodi predistraga zbog sumnje da su zlorabili ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorili službene isprave.

Kaznenu prijavu protiv Kuzmanića, koji je pomogao USKOK-u u razotkrivanju korupcije u Hrvatskom fondu za privatizaciju, i još tri osobe podnijeli su Ministarstvo financija i pazinska porezna uprava.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Josipa Pleslić uhićeno dvoje Objavljeni detalji nove istrage protiv Josipe Rimac: Kao mito tražila da ne plaća režije, opremili joj i kuću u Vodicama

U državnom odvjetništvu kažu da ja u tijeku predistraga nakon koje će donijeti državnoodvjetničku odluku nakon što su neki mediji objavili da se protiv Kuzmanića vodi istraga.

Sadržaj spisa državnog odvjetništva zasad je nepoznat jer se oni po Zakonu o državnom odvjetništvu smatraju tajnima za vrijeme izvida i drugih radnji do donošenja odluke o prijavi.

Tako je ostala nepoznanica zašto se točno tereti USKOK-ova pouzdanika Joška Kuzmanića.

Mediji, pak, pišu da je tužiteljstvo krajem prošle godine zaprimilo prijavu kojom se pulsku tvrtku HUAN sumnjiči za utaju poreza i
malverzacije s putnim nalozima, čime je državni proračun oštećen za 540.000 kuna. Ta tvrtka povezuje se s tvrtkom Legal soft, koja je bila u suvlasništvu Kuzmanića, pa se pretpostavlja da je istraga nepravilnosti u HUAN-u otkrila nepravilnosti i u Legal softu.

Postupak protiv osumnjičenih navodno je pokrenut 20. prosinca, kada je Kuzmanić trebao svjedočiti u istrazi slučaja Maestro.

On je prošlog tjedna iz pulske bolnice, gdje se nalazi na liječenju, optužio državno odvjetništvo da im nije stalo do njegova svjedočenja, a time ni do uspješnog okončanja akcije Maestro, pa mu zato ne žele pomoći u liječenju. Iz USKOK-a su, pak, tada poručili da je istraga o korupciji u Fondu pri kraju.

Uz Kuzmanića, USKOK-u je u toj akciji kao prikriveni agent pomagao i ruski poduzetnik Mihail Mošnogorski.

Tajna akcija Maestro trajala je godinu dana, nakon čega je pokrenuta sudska istraga protiv desetero osumnjičenih, među kojima i trojice potpredsjednika Fonda koji su pritvoreni od ljeta prošle godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene